Filmleri ile hayata karşı bakış tarzı ile hayatımızda yer edinen ve Mandıra Filozofu filmleri ile gönüllerimizi fetheden Müfit Can Saçıntı, 58’inci Troya Festivali kapsamında bir söyleşi gerçekleştirdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Müfit Can Saçıntı, söyledikleri ile hem güldürdü hem de düşündürdü.

 Bir televizyon dizisinde rol aldığı sırada her şeye karşı olan bir karakterle hayatımıza giren ve daha sonra Mandıra Filozofu iki film serisi ile  bizleri hem güldüren hem de düşündüren Mandıra Filozofu lakaplı Müfit Can Saçıntı  58’inci Troya Festivali kapsamında  bir söyleşi gerçekleştirdi.  Halk Bahçesinde gerçekleştirilen ‘Her Şeye Karşıyım’ isimli söyleşiyle Çanakkalelerle bir araya gelen Müfit Can Saçıntı, söylemleri ile hem güldürdü hem de düşündü. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen söyleşi müzik dinletisi ile başladı. Gösteri öncesinde  bir müzik zinletisi sunan Ateş Arya,  seslendirdiği eserler ve sesi ile dinleyicilerin kulaklarının pasını sildi. Özellikle Türk Halk Müziğinde büyük bir yeri olan Sarı Gelin Türküsünü de seslendiren Arya’ya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve vatandaşlar da yüksek sesle eşlik etti.

Müzik dinletisinin ardından sahneye gelen ve bir söyleşi gerçekleştiren Müfit Can Saçıntı, hem güldürdü hem de düşündürdü. Ünlüleri de tiye aldığı söyleşisinde dünyaca ünlü fenomen Kim Kardisyan’ın tanınmaması için gözlük takmasını da tiye alarak, ‘sanki gözünden tanıyacağız’ demesi kahkahaya neden oldu. Saçıntı, günlük yaşamdan da bir çok örnek vererek yaklaşık bir saat sürdürdüğü söyleşisinde vatandaşları hem güldürdü hem de düşündürdü. Söyleşi sonrasında vatandaşlar Mandıra Filozofu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Şerife Erdem