Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen 58. Uluslararası Troia Festivali, üçüncü gününde de renkli etkinliklere sahne oldu.

9-13 Ağustos tarihleri arasındaki festival, kentin çeşitli noktalarında organize edilen etkinliklerle sürüyor. Festival kapsamında önceki gün de birbirinden farklı etkinlikler kentlilerle buluştu. Bu doğrultuda; Festival programında yer alan ve 10-11 Ağustos tarihleri arasında Halk Bahçesinde düzenlenen çocuk spor etkinlikleri, kentli miniklerden de büyük ilgi gördü. Voleybol, mini futbol ve jimnastik gibi etkinliklerden oluşan aktiviteler oldukça renkli geçti. Festival kapsamındaki spor etkinliklerinden biri diğeri ise pilates çalışmaları oldu. Halk Bahçesinde düzenlenen ve eğitmen Tuba Turan tarafından gerçekleştiren pilates etkinlikleri de büyük ilgi gördü.

Öte yandan, festival boyunca Halk Bahçesinde kurulu bulunan yerel emekler etkinlikleri, seramik atölyeleri performans ve ürün tanıtımları, Çanakkale sanatçıları el sanatları ve ürünleri stantları, çocuk aktiviteleri, sihirli balon gösterimi, maskot bando, animasyon programları gibi etkinlikler de kentlilerle buluşmaya devam ediyor. Festival kapsamında   Argın Kubin de 'Troas Hikayeleri' ile anlatı performansı gerçekleştirdi. 2013 yılından bu yana anlatıcılık sanatı ile ilgilenen Kubin'in Halk Bahçesi'ndeki performansı, kentliler tarafından keyifle takip edildi.

Halk Bahçesi'nde düzenlenen bir diğer etkinlik ise Aeneas Destanı Artırılmış Gerçeklik Resim Çizim Gösterimi oldu. Gelişen teknolojiyi sanatla buluşturan yeni bir teknik olan gösteri de büyük ilgiyle izlendi. Akşamın son etkinliği ise Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen “Deliler Boşandı” isimli tiyatro oyunu oldu. Aziz Nesin'in yazdığı, Semih Çelenk'in düzenlediği ve Ebru Naz Özdemir'in yönettiği oyun, Amfi Tiyatro'da sahnelenirken oyun, kentlilerden de büyük alkış aldı.


Kaynak: Haber Merkezi