Son yıllarda artan davalar posta teşkilatının tebligat yükünü arttırırken, yapılan dağıtımlar esnasında  ev sahibini evde bulamayan postacılar tebligatı Muhtarlıklara bırakıyor. Mahalleliyi yakından tanıyor,
tebligatı kolayca ulaştıracak mantığı ile bırakılan zarflar Muhtarlıkların yükünü arttırdı.  Muhtarlıkta haddinden fazla tebligatın olduğunu belirten Çanakkale’nin en büyük Mahallesi olan Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin, bu konunun çözülmesini istiyor.

Mahkemeler, kredi borçları, hacizler ve benzeri bir çok alanda artan tebligat yoğunluğu hem postacılara hem de mahalle muhtarlarına yük olmaya başladı.  Postacıların evinde bulamadığı tebligat sahibinin zarfını Mahalle Muhtarlığına bırakıyor. Nüfusun her geçen gün kalabalıklaştığı ve tebligat yoğunluğunun arttığı Çanakkale’de muhtarların yükü de artıyor. Çanakkale’nin en büyük mahallesi olan Barbaros Mahalle Muhtarlığı da bu sorunu yaşandığı kurumlardan bir tanesi.  Mahalleliye ulaşmayan Postacıların bıraktığı zarfların her geçen gün arttığını belirten ve konu hakkında bilgi veren Barbaros Mahalle Muhtarı Şaban Şahin “Mahallemiz bir il kadar büyük, her gün 4 postacı çalışıyor, tebligatlar çoğaldıkça postacı sayısını 10’ a çıkarıyoruz. Yoğunluk yaşanabiliyor, yoğunlukta vatandaşları evde bulamadıklarında tebligatları kapıya yapıştırıp, fotoğrafını çekiyorlar. Vatandaşların tebligatlarını bazen çocuklar alabiliyorlar. Postacıların evlerine gelmediğini söyleyen vatandaşlar da oluyor.”

Muhtarlık Sorumlu Değil, Bu Durum Derhal Çözülmeli
Haddinden fazla tebligatın muhtarlıklara geldiğinin de altını çizen Muhtar Şaban Şahin, tebligatını alamayan vatandaşların daha fazla borç altına girdiği, yada hapis cezası ile karşı akarşıya kaldığını, bu durumdan Muhtarlığı sorumlu tutuğunu belirterek  “İcra takipleri, şahitlikler vb. Tebligatları, günlük olarak sisteme kayıt ediyoruz. Evraklarını almayan vatandaşların daha sonra tutuklama, borç durumunun artması gibi sorunları oluşuyor. Bu durum vatandaşın başka sorunların oluşmasına sebep olabiliyor. Bu durumun sonucunda vatandaş bize sitem ediyor. Bizim kişiye haber verme gibi bir yetkimiz yok. Çünkü postacı eve evrakını yapıştırıyor, biz üstümüze düşeni yapıyoruz. Mahallenin büyük olması tebligat yoğunluğunu da arttırıyor. Haddinden fazla tebligat var. Bu durumun bir çözüme kavuşturulması lazım” dedi.
 
Şerife Erdem