Akdeniz ve Ege Bölgesinde son günlerde artan yangınlara karşılık Belediyeler de teyakkuza geçti. Bu kapsamda Gelibolu Belediyesi ve Ayvacık Belediyesi Çamlık alanlarını ve mesire alanlarını kapattı.
 
Antalya ve Muğla illeri başta olmak üzere artan yangınlar nedeni ile orman bölgesi olan Çanakkale’de de olası yangınlara karşılık önlemler üst seviyeye çıkarılıyor.  Bir yandan ormanlara girişler yasaklanırken bir yandan da Belediyelere ait mesire alanları ve çamlık alanlar olası yangınlara karşı kapatılıyor. Geçtiğimiz hafta Çanakkale Valiliği ormanlara girişleri Kapatırken, Belediyeler de sorumluluk alanlarındaki alanları giriş ve çıkışlara kapatıldı. Yangınlara karşı teyakkuza geçen Belediyeler önlemlerini de arttıracak.
 
Çamlık Piknik Sahası 30 Ağustosa Kadar Kapalı Olacak
Geçtiğimiz yıl  tarihi alanda büyük bir yangın atlatan Gelibolu İlçesinde yangına en hassas bölgelerden bir tanesi.  Ülkemizde artan  yangınların ardından Gelibolu Belediyesi de yangına hassas bölgeleri kapattı.  Gelibolu Belediyesi, olası yangınlara karşı alınan tedbirler doğrultusunda M. Nuri Erer Çamlığı'nın giriş ve çıkışını bariyerlerle kapadı.  Yasak uygulaması 30 Ağustos'a kadar sürecek.


Ayvacık Belediyesi'nden Yangınlara Karşı Önlem
Yangına karşı önlem lan Çanakkale’deki bir başka Belediye ise Ayvacık Belediyesi oldu.  Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, belediyeye ait olan Çamlık Mesire Alanı’nda her türlü ateş yakılmasının yasaklandığını açıkladı.  Konuyla alakalı sosyal medya hesabından duyuru yapan Başkan Bayram, "Olası yangınlara karşı alınan tedbirler kapsamında Çamlık Mesire Alanı’mızda, mangal ateşi, piknik tüpü, semaver vb. her türlü ateş yakılması 31 Ağustos 2021 tarihine kadar yasaklanmıştır." ifadelerini kullandı.
 
Şerife Erdem