Çanakkaleli SMA Hastası Ahmet Alp Bebek için daha önce de bir çok destek kampanyası başlatmıştı. Hafta başında  destek kampanyasına katılan Çanakkaleli esnaflar desteğini her geçen gün daha da büyütüyor.

Halk arasında Gevşek Bebek Sendromu olarak da bilinen, Nadir görülen bir hastalık olan SMA merkezi sinir sistemini ve iskelet kas sistemini etkileyen kalıtsal bir nöron hastalığıdır. Dünyada ve ülkemizde de nadir görülen hastalıklardan bir olan SMA, yüksek maliyet dolayısı hastalıkla mücadeleyi zorlaştırıyor.  Ülkede yaşayan SMA hastası ailelerin maddi yüküne destek olabilmesi için çeşitli kampanyalar gerçekleştirilirken Çanakkaleli Ahmet Alp Bebeğin tedavisi için de bir miktar para toplandı. Yapılan bağışlarla devam ederken Ahmet Alp Bebek için bir destek de Çanakkale esnafından gelmişti.  Ahmet Al Bebek için desteklerine devam eden esnaflar yardım kampanyasını her geçen gün daha da genişliyor.

Esnaflar Gelirlerini Bağışladı
SMA Hastası Ahmet Alp bebek için, gönüllüler tarafından başlatılan yardım kampanyasına Çanakkaleli küçük esnaflar büyük destekler vermeye devam ediyor. Pandemi deneni ile ağır bir borç yüküne girmesine rağmen  söz konusu Çanakkale Evladı için harekete geçen esnaflar  desteklerini sürdürüyor.  Köfteci Erdal, İda Akvaryum, İlkay Çay Evi Ve Pürelife Masaj Salonu bir günlük cirolarını Ahmet Alp için bağışlamıştı. Meydan Döner, 1915 Döner, Yıkapark 17’de bu iyilik kervanına katıldı, Yıkapark 17 Oto Yıkama 6 Ağustos Cuma günü, Meydan Döner 8 Ağustos Pazar günü tüm cirosunu bağışlayacak.
 
Şerife Erdem