Geçtiğimiz hafta sadece Türkiye değil Kuzey Yarım kürede de yüzlerce yangın gerçekleşti. NASA’nın haritasına göre başta Akdeniz'de Türkiye ve İtalya olmak üzere Ukrayna bölgesi cayır cayır yandı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen yangınlar sadece Türkiye değil, Kuzey yarımkürede de gerçekleşti. Nasa’nın Haritasına göre başta Akdeniz'de Türkiye ve İtalya Olmak üzere Ukrayna bölgesi Romanya’da kırmızı alanlar çok dikkat edilirken irili ufaklı 300’den fazla orman yangını sıcaklardan ve küresel ısınmadan kaynaklı gerçekleşti. Akademisyen Cem Özüak,” Kuzey yarım küre cayır cayır yanıyor. Sanırım korktuğum başıma geldi. Bu yangınlar kundaklama olmayabilir’’ dedi.

Okan Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Cem Özüak, “Kuzey yarım küre cayır cayır yanıyor. Sanırım korktuğum başıma geldi. Bu yangınlar kundaklama olmayabilir, küresel ısınmanın sonuçlarını yaşıyoruz. Keşke kundaklama olsaydı. Bununla başa çıkabilirdik ama doğayla başa çıkamıyoruz. Küresel ısınma sonuçları beklediğimden daha çabuk görmeye başladık. Ben bu yangınların küresel elitler aracılığıyla yapıldığını da düşünmüyorum, çünkü onlar üzerinde yaşanabilecek bir dünyayı sadece kendileri için arzuluyorlar. Onların amacı nüfusu azaltmak Dünyanın geri kalanını zehirleyip ormanlarda kırlarda yaşamak varken neden dünyayı yaksınlar ki Makul olan teori üzerinde duruyorum. Yani elbirliğiyle mahvettiğimiz dünyanın dengesi bozuldu, daha kötü günler bizi bekliyor. Küresel elitleri de aşan durum bu’’ dedi.

Şerife ERDEM