2 Farkla Kazandı, Başkanlığı Kaptı
ÇEVRE MECLİSİNİN DE BAŞKANI…

Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanı ‘da olan Bünyamin Nami Tonka’ dan, bir yeni Başkanlık daha.

-------------------------------------------------
ÇEVRE MECLİSİ’NDE TONKA DEVRİ….
---------------------------------------------------

Çanakkale Kent Konseyi,  Çevre Meclisi’nin başkanlığına Bünyamin Nami Tonka geldi.

Geçtiğimiz hafta, nefes kesen bir seçim süreci yaşanmış, Mevcut Başkan karşısında, seçimi 3’e 2, Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanı da olan Bünyamin Nami Tonka kazanmıştı.

Seçiminin ardından ilk yürütme kurulu toplantısı dün gerçekleştirildi. Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyon Başkanı da olan  Tonka, Çevre Meclisi Başkanı seçildi.
Başkan Tonka, Yeni bir heyecan ve bakış açısı ile bir döneme başladıklarının altını çizdi,   “Yeni dönem için tüm yürütme kuruluna ve Çevre Meclisi’ne başarılar diliyorum” mesajı verdi.

Çanakkale Kent Konseyi bünyesinde bulunan Çevre Meclisi’nin nefes kesen seçiminin ardından ilk yürütme kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Bu buluşmada, meclis başkanı seçimi yapıldı.
Seçim sonucuna göre, Yeni Yürütme Kurulu'nda, Bünyamin Nami Tonka, Emin Uğur Ulugergerli, Yeşim Büyükateş ve Pınar Bilir Akkuş  ile Erhan Çakır yer alırken  yeni başkan, Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyon Başkanlığı görevini de sürdüren Bünyamin Nami Tonka oldu.

Kent Konseyi Çevre Meclisi’nin yeni Başkanı Tonka, “Yeni bir heyecan ve bakış açısı ile bir döneme başlıyoruz.   Yeni dönem için tüm yürütme kuruluna ve Çevre Meclisi’ne başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Gerçekleşen toplantıda,  başkan yardımcılığı için yürütme kurulundan bir aday çıkmadı. Başkan Tonka, bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak üzere eski Başkan Pınar Bilir’i aday göstermeyi talep etse de,  teklif götürülen isim Bilir; Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkan Yardımcılığı görev teklifini kabul etmedi.

Görev dağılımı seçimin ardından gündem maddelerine geçen kurul, yeni çalışma konularını ve balıklarını görüştü, ülke gündeminde yer alan yangınlar ile alakalı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, alevlerin yuttuğu ormanların yol açtığı üzüntü, Meclisi oluşturan isimlerin yüzlerinde de okundu.

Çevre konusunda aldığı kararlar nedeniyle önem taşıyan Kent Konseyi Çevre Meclisi’nde seçimli genel kurulu Belediye Çalışanları Eğitim, Sosyal Tesis ve Rekreasyon Alanında geçen hafta gerçekleşmiş, İki listenin yarıştığı seçim sonucunda itirazlar, iptaller ve tartışmalar yaşanmıştı.

Şerife Erdem