İŞTE SİZE ASIL GERÇEK;
"MİLYONLARCA CAN GİTTİ...!"
 
Cennet yurdun dört bir köşesinde, adeta eş güdümlü yükselen alevler, Canım ormanları kül etti...!
 
Peki ya hepsi bu mu...? Ormanları, kendilerini koruyan olarak bilen o yaşayanları ..?
 
Ormanların çevresinde konuşlandırılmış kovanlarında, biz insanların sağlığı için bal üreten milyarlarca arı..!
 
Yeşil Vatan'ı oluşturan ağaçlar kül oldu, o ağaçların oluşturudğu ormanlık alanda yaşam süren saymakla bitmez binbir tür canlı da yanarak canından oldu...
 
Sokakta konuşulanları işitti kulaklarım hafta boyu.. Bir çocuk konuxşuyordu mesal; "Dualar etmeliyiz yanarak canından olan canlılar için..." diye vurguluyordu, bir yapılması gerekeni..
 
Kimine göre, 'Mal'dı canından olan, keçi, koyun ve inek.. Kuşlar, Tavşanlar, Karacalar ve dahası, on metrelik mesafeyi  dakikalarca uğraşıh kateden Kaplumbağalar...  Ne desek boş artık.. Canından oldu zavallılar..
 
'Neden', 'Niçin'lerden çok, bundan sonra; 'ne yapmalıyız' a odaklansak mı artık acaba...!
------------------------------  
 
KİMİNE GÖRE 'MAL', KİMİNE GÖRE 'BÖRTÜ BÖCEK.'
 
İŞTE SİZE ASIL GERÇEK;
"MİLYONLARCA CAN GİTTİ...!"
 
Konuşması kolay elbet, sorgulaması da...! Av evvel, benim de ettiğim söz mesela; " 'Neden', 'Niçin'lerden çok, bundan sonra; 'ne yapmalıyız' a odaklansak mı artık acaba...!"
 
Sahi, bunu ne vakit yapacağız bizler...!
 
Kimimiz sosyal medyadan verdi veriştirdi öfkesini kustu bir kaç satırda..
 
Kimimiz, ağzı dolu dolu sinkaflı sözler etti, canım ormanlara, Yeşil Vatan'a ateş düşüren vicdansız ve de kesinlikle HAİN o kırılası, kesilesi ellere..
 
Bir genç soğuk su taşır iken Orman neferlerine canından oldu bir yangında, ayrı bir dağladı yürekleri..
 
Kimi canlar alev savaşçısıydı, savaştığı sırada yanarak canından oldu.. Kimi ne göre, budurum, bu işin fırtarında vardı.. Peki ya, öyle mi sahiden..!
 
Aklıma düştü bir acı gerçek.. Şehit düştüğü günlerde ve sonrası aylar ve yıllarda  adı hep akla gelendi, sonra; yavaş yavaş unutuldu gitti.. Raühmetle anıyorum seni ÇANAKKALE Orman Şehidi; TALAT ağabey...
 
Talat Göktepe, dönemin Çanakkale Orman Blöge Müdürü idi..
25 Temmuz 1994 yılında, bu gün ki gibi yine bir Pazartesi gününde geldi o acı haberi.. Çöktük kaldık, kalakaldık derin çaresizlyik içinde, Conkbayırında..
 
Şehidin yeşil örtüsünü korumak için alevlere odaklanmış kutsal bedenini dağladı, ormana düşen ateş.
 
Conkbayırda aldık acı haberi, kala kaldık herkes gibi. Dönemin Valisi Hüsne Tuğlu, Emniyet Müdürü Fevzi Ergür ve dahası isimler, şoka girdik adeta..
 
Dakikalar önce, karşı ateş için, alevlere müdehale kararı almıştı ve sesini yanımızdaki arazözün telsizinden işitmişti kuluklarımız.. Olamazdı böyle bir şey, az evvel konuşuyordu koca yürekli Talat ağabey..!!!
 
Gelibolu' da, tertemiz alnından vurulup Şehit düşmüş,  VATAN TOPRAĞINA, ÜSTELİK DE KEFENSİZ EMANET EDİLMİŞ yüzbinlerce Mehmedin Yeşil Örtüsünü korumak adına Şehit olmuştu bir yiğit..
 
Talat ağabey, ormanlar gibi, içinde barındırdığı binlerce tür canlıyı da korumak adına uğraş veriyordu alevler ile.. Olmadrı, başaramıd, En Yüce Mertebeye ulaştı, Şehit oldu vesselam.. Yolu belli, amacı ve uğraşı belli idi, Rahmetle anıyorum bir daha...
 
Canlar gidiyor şu an dahi.. Söndürülemeyen her bir yangında, alevlerin yuttuğu canlar..
 
Kimine göre 'Mal' diye anılan o canlar için de dualarımız olmalı.. Üstelik, sadece bu günlerde değil, kaybettiğimiz yakırnlarımızın ruhlarına hediye ettiğimiz duaları ne vakit etsek, işte o vakit anmalıyız Orman yangınlarında yitirdiğimiz tüm canları, kimilerinin börtü böcek diye geçtiği, Yüçce Yaradanın ise;  'sessiz kullarım' diye isimlendirdiği tüm o canları.
 
Belki abartılı geldi bazı sözlerim.. Abartayım o zaman daha da.. Bence, tüm camiilerde de hep yapılmalı benzer davet.. Yangınlarda yiten tüm canlari çin, Elfatiha denmeli bence her vakit.
 
Hafta sonuna saatler kala, geçen Cuma; Diyanet Teşkilatı'nin yayınladığı Cuma Hutbesi' nde, ağacın, ormanın kıymetini ve ona sahip çıkmamız gerekliliğine dikkat çekiliyordu. Pek güzeldi ve kutlamak gerek. Biraz da, o ormanların barındırdığı canlardan da söz edilse, bence daha da  mükemmel olurdu ya,  neyseee..!
 
Diyebileceğim çok söz var elbet, lakin şimdi susmak gerek..
Vicdan sahiplerinin oldukça fazla olduğundan emim.. Ve biliyorum ki; ben gibi düşünenler de çok Şehrimin sokaklarında.
 
Her biri, 'Mal' değil, 'CAN'  olarak gördüğü tüm can' lar için duacı şu anda.. Allah Kubal etsin dualarmıızı..
 
Daha da bahsedip, yürekleri daha da  dağlamamak gerek.. Yeterince adğlandı sonuçzta yüreklerimiz.. Yeşil Vatan gitti elden, kalanı  daha iyi korumak gerek.. Haydin hoşçakalın..