AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanı Bülent Korkmaz başta olmak üzere AK Parti İl Genel Meclisi üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında Önder, CHP’ li İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Gürses’in daha önce özellikle son bir yıl içinde şehrin tüm kamu ve kuruluşlarında Erzurum kökenli olanların görev aldığına dair yaptığı açıklamayı kastederek , “Edep ve adaptan uzak bu söylemlere cevap vermek istiyoruz.  Bölgecilik ve bölücülük yaparak milletin içine nifak tohumları sokmasından dolayı, böyle bir hakkının olmadığını ve kendisini kınadığımızı ifade ediyoruz.  İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder il Özel idaresi AK Parti Grubu Toplantı Salonunda gerçekleştirdiği basın toplantısında, CHP'li İl Genel Meclis Üyesi İsmail Gürses'in,  bir süre önce yaptığı, “Çanakkale’de iş tutabilmek için illa Erzurumlu mu olmak gerekiyor?” açıklamasına cevap verdi.

Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bu dönemde CHP bünyesinde olan bu arkadaştan çıkan bu cümleler ben de CHP'nin nereye gittiğine dair merak uyandırıyor.  Arkasından ötekileştiren bu sözler ardından, ben o partide yıllarca görev yaptım, il ve ilçeden ses çıkmıyor olmasını da esefle kınıyorum. Bu arkadaşlarımız, siyasi söylemlerine  “Barışın kenti”  diye başlarlarken, bölgecilik ve ötekicilik içeren  bu sözcükler ile ilgili açıklama yapmıyor olmaları
düşündürücü.  İsmail Gürses'in AK Parti İl Başkanı ile ilgili de yaptığı açıklamalar delikanlılığa da sığmaz“ dedi.

“GÜRSES ÖZÜR DİLEMELİ”
Önder açıklamasının devamında “Naim Makas İl Başkanı olduğundan bu yana özel idareden hiç bir iş almamıştır.  Hem Makas'tan hem Erzurumlulardan özür dilemeye davet ediyorum. Şunu da hatırlatmak isterim. Erzurum furyasından bu kadar rahatsız olan bu arkadaşımız, şu anda İL Genel Meclisi olmasını borçlu olduğu, Çanakkale Belediye'sinde ikinci adam konumunda olan Rebiye Ünüvar da  Erzurumludur. Ünüvar'ın cevap vermiyor olmasını da hayretle karşılıyorum.  CHP siyasetinde insan odaklı siyaset yapanların söylem ve icraatı birbirini tutmalı. İl Genel Meclisi yasalar ile idare edilir, usül esası vardır,  tüm işleri Naim Makas alıyor,  bekletildiği iddia edilen boş kadro iddiası var,  burası bakkal dükkanı değil resmi bir kurum.  Adı geçen İsmail Gürses de kamu yararına görev yapan meclis üyesi.  Dil ve üslup nezaket sınırlarını aştığı zaman çözüm üretemezsiniz, kendisi de partisi de zarar görür.   Nefret dilini siyaset zanneden bu arkadaşı ve partisini özür dilemeye ve açıklamaya yapmaya davet ediyorum” dedi.

Cuma DEREN