Çanakkale Jandarması, akıl almaz bir yöntemle gerçekleşen uyuşturucu sevkiyatına ‘DUR’ dedi.
 
Bir yandan uyuşturucu tacirleri ile mücadele eden, bir yandan da kaçak alkol üretimine karşı yürütülen başarılı operasyonlara imza atan İl Jandarma Komutanlığı, Uluslararası uyuşturucu sevkiyatında hayata geçirilen bir yöntemi ortaya çıkardı.
 
HOLLANDA’ DAN MEKTUP VAR,
PULUNDA DA UYUŞTURUCU VAR…
Alınan bilgiye göre, Gökçeada’ da görevli bir akademisyene rutin şekilde Hollanda’ dan postalanan mektupları takibe aldı.
 
Jandarma KOM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, adrese posta yolu ile teslim uyuşturucu sevkiyatını da bu hummalı çalışma sayesinde belirledi.
 
Bir akademisyen adına, Hollanda’ dan postalanan mektupların pullarına emdirilmiş, 5 adet şerit LSD uyuşturucu maddeyi, Hassas burunlu Jandarma Narkotik köpeği ROKET bir koklayışında tespit etti. Jandarma ekipleri bu anlarda BİNGO dedi.

----------------------------------------
AKIL ALMAZ SEVKİYATA, JANDARMA TOKADI
 
İSTİHBARAT VE KOM ŞUBE BELİRLEDİ.
‘ROKET’ BİR KOKLADI, ‘BİNGO’ DEDİRTTİ.
------------------------------------------    

Çanakkale Jandarması, akıl almaz bir yöntemi kullanıp,  posta yolu ile gerçekleşen uluslararası uyuşturucu sevkiyatına ‘DUR’ dedi.
 
Şeytanın dahi aklına gelmez yöntemi, Jandarma KOM ve İstihbarat Şubesi ekipleri, gerçekleştirdikleri hummalı çalışma sayesinde deşifre etti.
 
Alınan bilgiye göre, Gökçeada’ da görevli bir akademisyene rutin şekilde Hollanda’ dan postalanan mektuplar takibe alındı.
 
Jandarma KOM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, adrese posta yolu ile teslim uyuşturucu sevkiyatını da bu hummalı çalışma sayesinde belirledi.
 
Bir akademisyen adına, Hollanda’ dan postalanan mektupların pullarına emdirilmiş, 5 adet şerit LSD uyuşturucu maddeyi, Hassas burunlu Jandarma Narkotik köpeği ROKET bir koklayışında tespit etti. Jandarma ekipleri bu anlarda BİNGO dedi..
 
BAYRAM TATİLİNDE, ZEHİR TACİRLERİ İLE MÜCADELE
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 4 günlük Kurban Bayramı boyunca uyuşturucu ve kaçak alkol üretimi gerçekleştirenlerle mücadele mesaisinde idi.
 
Herkes tatilde iken, zehir tacirleri mesailerini sürdürdü. Jandarma tam da bu anlarda onların ensesinde idi. Bu kapsamda düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alındı.
 
Şeytanın dahi aklına gelmez yöntem ile,  Hollanda’ dan postalanan mektupların pullarına emdirilmiş uyuşturucuyu, uluslararası sevkiyata tabi tutan zanlı da gözaltına alınanlardan oldu.
 
Operasyonlarda, ayrıca  5 gram metamfetamin,  7 gram kannabinoid, 7 adet sentetik hap, 538 kök kenevir, 233 gram kubar esrar, 30 gram toz esrar, 1,4 gram kenevir tohumu, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçti.
 
KAÇAK ALKOL ÜRETENLERE DE OERASYON
KOM Şubesi ekipleri, yasa dışı alkol üretimi yapıp, piyasaya süren zanlıların da peşinde bayram mesaisinde başarılı operasyonları gerçekleştirdi.
 
Bu operasyonlarda, 897 litre şarap, 26 litre rakı, 17,5 litre viski, 5 litre likör, 10 paket sahte alkol üretiminde kullanılan anason yağı, 3 adet av tüfeği ve 2 adet tabanca ele geçirildi.
 
Çanakkale Jandarmasının, bayram boyunca zehir tacirlerine göz açtırmadığı operasyonlarının, kamuoyundan tam not aldırdığı gözlendi.
 
Cuma Deren