Alkışlatan amacı ile İhtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek Banka idi,  kısa bir süre hayatta kaldı.
 
GIDASI GİTTİ, TABSELASI KALDI..
Açılışında, AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan başta olmak üzere, dönemin valisi Orhan Tavlı yanı sıra, Lapseki Belediye Başkanı ve ilçe Kaymakamı’nın da hazır bulunduğu Gıda Bankası, son hali ile ‘Tabela Bankası’ diye anılır oldu. 
Üst düzey Protokol ile açılışı yapılan ‘Gıda Bankası’nın raflarını şimdilerde Seramik kupalar, tabaklar ve benzeri ürünler kaplıyor.
 
Tarihler 2017’yi gösterirken, Çanakkale Valiliği ile Lapseki Kaymakamlığı tarafından desteklenen, Çanakkale Gönüllü Gençlik Ekibi Derneği ve Umurbey Belediyesi’ nce kurulan Gıda Bankası’nın ömrü kısa sürdü.
 
SADECE TABELASI AYAKTA KALDI…
 
Alınan bilgiye göre, görkemli açılışı ardından kısa süre hizmette kalan Gıda Bankası’nın, o günden bu güne ayakta kalanı sadece adının yazılı bulunduğu tabelası oldu.
--------------------------------------------------
GÖRKEMLİ TÖRENLE AÇILDI,
KISA SÜRE HİZMETTE KALDI…
 
-------------------------------------------------
 
Sadece tabelası ayakta kalan Gıda Bankası’ için, Umurbeyliler tek kelemi ile durumu özetledi. ”İhtiyaç sahiplerine hizmet etmek için kuruldu, görkemli bir törenle açıldı,  hayatı pek kısa sürdü.”
 
RAFLARI DOLU DOLUYDU…
MAKARNADAN, ŞEKER’E, UN’DAN TUZ’A
 
Alkışlatan amacı ile İhtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek Gıda Bankası,   kısa bir süre hayata tutundu.
 
Açılışında, AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan başta olmak üzere, dönemin valisi Orhan Tavlı yanı sıra, Lapseki Belediye Başkanı ve ilçe Kaymakamı’nın da hazır bulunduğu Gıda Bankası, son hali ile Tabela Bankası diye anılır oldu.
 
Son hali ile dikkatleri üzerine toplayan Banka’nın raflarında gıda yerine, tas tabak, bardaklar yerini aldı.
 
Üst düzey Protokol ile açılışı yapılan ‘Gıda Bankası’nın raflarını şimdilerde Seramik kupalar, tabaklar ve benzeri ürünler kaplıyor.
 
Tarihler 2017’yi gösterirken, Çanakkale Valiliği ile Lapseki Kaymakamlığı tarafından desteklenen, Çanakkale Gönüllü Gençlik Ekibi Derneği ve Umurbey Belediyesi’ nce kurulan Gıda Bankası’nın ömrü kısa sürdü.
Kuruluş amacı hayli  beğeni toplayan ve açılışının gerçekleştiği gün Basına da manşet olan Umurbey Gıda Bankası için kaleme alınan birçok haberde, ihtiyaç sahiplerine edeceği hizmetten dolayı övgü ile söz edilen, şimdilerde raflarında, seramikten tas, çanak ve bardakların yer bulunduğu Banka’ ya tepkili sözler ile eleştiriler geldiği gözlendi.
 
ÖVGÜ DOLU HABERLER ARŞİVDE,
TABELASI KAPISININ ÜZERİNDE KALDI.,.
 
Adından övgü ile söz edilen haberler arşivde, Tabelası ise kapısının üzerinde kalan bankaya ilişkin kaleme alınan bir haberde, Gıda Bankası’ndan şu ifadeler ile söz edilmişti:
 
“Açılış Törenine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı,  AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş ve AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ katıldı.”
 
Dönemin Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, açılış törenine katıldığı Gıda Bankası’ndan söz eder iken; “Kimsesiz ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza gösterilecek sevgi ve saygı gelecek kaygılarımızı biraz daha azaltmaktadır.
Yardıma muhtaç vatandaşlarımıza el uzatmak her vatandaşın görevidir. Çanakkale Gönüllü Gençlik Ekibi Derneği’nin sessizce ve reklam yapmadan böyle bir yardım eli uzatmasına ben de yardımcı olmak istedim. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.
 
Çanakkale Gönüllü Gençlik Ekibi Derneği Başkanı Burçin Uzunca ise, açılışı gerçekleşen Gıda B:ankası’ndan detaylıca söz etmiş;
“Burası ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için kuruldu. Önceden tespit edilen ve bize bizzat başvuran aileler, belirli işlemler sonrasında belirlenen tutar karşılığında, giyim, gıda, yakacak gibi temel ihtiyaçlarını buradan ücretsiz alabilecek.  Bu yardım ayda bir defa yapılacak. Önümüzdeki hafta lansmanı gerçekleştireceğiz. Çanakkaleli esnafımıza da vergisel anlamda avantaj sağlayacak bir proje bu. Maliye Bakanlığı’ndan dernek üzerinden çıkardığımız bir özelge hem insanımıza yardımcı olacağız, hem de israfı önleyeceğiz” bilgisini dile getirmişti.
 
Dile gelen ifadeler sadece sözde kaldı…
Gıda Bankası için, kamuoyu ile şu bilgi de paylaşılmıştı;   “Gelir ve Kurumlar Vergisi yönünden mükelleflere vergisel avantaj da sağladığının altı çizilen Gıda Bankası, yasa ile belirlenen esaslar çerçevesinde faaliyetlerini sürdürecek.”
 
Haber: Erdem Sürek   
Fotoğraflar; Cuma Deren