Özel sektöre ait feribotlara,  Gelibolu -Çardak hattında tarifeli sefer diretmesinin, uzayıp giden araç kuyruklarının başlıca nedeni olduğu ileri sürüldü.
 
Bu hatta seferler yapan GELÇAR isimli şirketin Genel Müdürü Suat Berinbe, Çanakkale Valiliği başta, Gelibolu kaymakamlığına açık çağrıda bulundu.
 
Çağrıyı, Sosyal medyadan paylaşan ‘Gelibolu Düşünce Platformu’, Marmara, Kuzey Ege ve Boğaz hattında deniz ulaşımını sağlayan Özel idareye bağlı GESTAŞ’ a da seslendi.
 
İFADELER SERT, SUÇLAMA AĞIR…
 
Açık çağrıda; “GESTAŞIN HALEN UYGULADIĞI VE BİNLERCE İNSANI MAĞDUR ETTİĞİ GELİBOLU FERİBOT İSKELESİNDEKİ YANLIŞ UYGULAMAYA SEYİRCİ OLMAYIN VE GESTAŞIN YAPTIĞI BU YANLIŞ VE HAKSIZ UYGULAMAYA HEMEN MÜDAHALE EDİN LÜTFEN ..
 
GELİBOLU HALKI, ÇARDAK MOTOR İŞLETMESİ (GELÇAR ), SAATLERCE KUYRUKTA BEKLEYEN VATANDAŞLARIMIZ VE ŞOFÖRLER GESTAŞIN OYUNCAĞI DEĞİLDİR..” ifadeleri yer aldı
 
 ‘AKICI’ BİLGİSİ VERİLİYOR, KUYRUKLAR OLUŞUYOR…,
GESTAŞ’ ın, Gelibolu ilçesi yakınlarında konuşlandırdığı ışıklı tabela ile, güzergah diretmesi yapıp, trafiği akıcı yönü yoğun, yoğun trafiği ise akıcı trafik diye gösterdiği de iddialar arasında.
 
Gelibolu - Lapseki ve Gelibolu - Çardak hatlarına yönelecekleri, yoğunluk bilgisini aktarır ışıklı tabela ile yanıltıcı şekilde güzergah değişikliğine ittiği ileri sürülen GESTAŞ’ ın tatilciler başta gurbetçilere feribot sırası işkencesi yaşattığı savunuldu.

--------------------------------------------
BOĞAZ GEÇİLEMİYOR, KUYRUKLAR ARTIYOR DA ARTIYOR
 
TARİFELİ SEFERLER TUZU,
YANLIŞ BİLGİ BİBERİ OLDU…!
----------------------------------------------

Gazeteniz VİTAMİN geçen 20 Haziran’da gündeme getirmişti; “AKICI GÖSTERİLENDE SIRA,  YOĞUN DENİLENDE AKICI...”
 
'YANILTAN TABELA' şikayetleri, ışıklı güzergah bilgisi veren donanıma  gelmişti.
İddialara göre; 'AKICI OLANDA KUYRUK,  YOĞUN OLAN HEP AKICI...!'
 
Haftalar önce eziyete dönüşen uygulamanın da, uzayıp giden kuyrukların başlıca nedeni olarak gösterildiği Boğaz hattında, GESTAŞ’ ın ulaşımda tarih yazdığı iddiaları günden güne daha da arttı.
 
'Eceabat hattı hep AKICI gösteriliyor' denilerek eleştirilen, yoğunluk gösterir ışıklı tabelanın gerçeği yansıtmadığını iddia eden birçok sürücünün sözlerini, geçen 20 Haziran’da Gazeteniz VİTAMİN kaleme almıştı.
 
Haftalar önce onlarca sürücü; "Eceabat'a yönelince, karşımıza kuyruk çıkıyor. Bu anlarda,  Gelibolu hattı yoğun bilgisinin aksine, hep akıcı, Orada da oluşan trafiğin nedeni, özel feribotların Gelibolu - Çardak hattında yaptığı seferlerin tarifeli hale getirilmesi"  görüşünü savunmuştu.
 
BU YOĞUNLUKTA SEFERLERİ HALEN TARİFELİ…
 
Gurbetçiler başta, tatilcilerin Boğaz geçişi sırasında, Gelibolu yarımadasında sürücüleri ve yolcuları trafik işkencesi yaşadığı gözlenen binlerce aracın oluşturduğu kuyruğun sorumlusu GESTAŞ ilan edildi.
 
Özel sektöre ait feribotlara,  Gelibolu -Çardak hattında tarifeli sefer diretmesinin, uzayıp giden araç kuyruklarının başlıca nedeni olduğu ileri sürüldü.
 
Seferleri haftalardır tarifeli şekle getirilen, Gelibolu-Çardak hattında deniz ulaşımını sağlayan GELÇAR isimli şirket, uzayıp giden araç kuyruklarının bir nedeninin de., tabii tutuldukları uygulamadan kaynaklı olduğunu savundu.
 
Çanakkale Valiliği başta, Gelibolu Kaymakamlığına açık çağrıda bulunan GELÇAR’ ın sözlerini,
 Sosyal medyadan paylaşan‘Gelibolu Düşünce Platformu’, Marmara, Kuzey Ege ve Boğaz hattında deniz ulaşımını sağlayan Özel idareye bağlı GESTAŞ’ ı hedef aldı.
 
İFADELER SERT, SUÇLAMA AĞIR…
 
GELÇAR imzalı açık çağrıda; “GESTAŞIN HALEN UYGULADIĞI VE BİNLERCE İNSANI MAĞDUR ETTİĞİ GELİBOLU FERİBOT İSKELESİNDEKİ YANLIŞ UYGULAMAYA SEYİRCİ OLMAYIN VE GESTAŞIN YAPTIĞI BU YANLIŞ VE HAKSIZ UYGULAMAYA HEMEN MÜDAHALE EDİN LÜTFEN ..
 
GELİBOLU HALKI, ÇARDAK MOTOR İŞLETMESİ (GELÇAR ), SAATLERCE KUYRUKTA BEKLEYEN VATANDAŞLARIMIZ VE ŞOFÖRLER GESTAŞIN OYUNCAĞI DEĞİLDİR..” ifadeleri yer aldı
 
Sosyal medya üzerinden de gelen ve paylaşım rekoruna koştuğu gözlenen çağrıda, tam olarak şu ifadeler yer buldu;
 
“ÇANAKKALE VALİLİĞİNE VE GELIBOLU KAYMAKAMLIĞINA AÇIK ÇAĞRI ;
 
GESTAŞIN HALEN UYGULADIĞI VE BİNLERCE İNSANI MAĞDUR ETTİĞİ GELİBOLU FERİBOT İSKELESİNDEKİ YANLIŞ UYGULAMAYA SEYİRCİ OLMAYIN VE GESTAŞIN YAPTIĞI BU YANLIŞ VE HAKSIZ UYGULAMAYA HEMEN MÜDAHALE EDİN LÜTFEN ..
 
GELİBOLU HALKI , ÇARDAK MOTOR İŞLETMESİ (GELÇAR ) , SAATLERCE KUYRUKTA BEKLEYEN VATANDAŞLARIMIZ VE ŞOFÖRLER GESTAŞIN OYUNCAĞI DEĞİLDİR
 
Gelibolu feribot iskelesinde trafik yoğunluğu yaz sezonu nedeniyle çok artmıştır, araç, kamyon ve TIR kuyruğu kilometrelerce uzunluktadır.
 
Bu kuyruğa rağmen GESTAŞ Gelibolu iskelesinin işletmecisi olduğu için Gelçar’ın işlettiği çardak motorlarına tamamen keyfi olarak ve anlaşılmaz bir şekilde 45 dakikada bir kalkış şartı uygulamaktadır.
 
Çardak motoru 15-20 dakikalık bir sürede dolmasına rağmen, dolu vaziyette 30 dakika iskelede beklemek zorunda kalmaktadır ve bu durum da feribot ve motor bekleyen araç kuyruğunun kilometrelerce uzamasına neden olmaktadır.
 
Gestaş’ ın bu yanlış uygulamayı, hele de araç trafiğinin bu kadar arttığı bu günlerde yapmaya hiç hakkı yoktur !!!
 
Açık sözle söyleyeyim ki Gestaş’ ın yaptığı bu uygulama ticaret hukukuna ve serbest rekabete son derece aykırıdır. Gestaşın yaptığı Gelibolu - Lapseki ve Gelibolu- Çardak  hatlarında tekel olma ve böylece bu hatlarda istediği gibi at oynatma isteğidir. Bu yapılan uygulama deyim yerindeyse Çardak motorlarına karşı yapılan kaba, tek taraflı ,ilkel ve keyfi bir ticari baskıdır !!!
 
Ayrıca bu haksız , adaletsiz , hukuksuz , tek taraflı baskıcı uygulama ile Gestaş binlerce şöför ve yolcuyu güneşin altında saatlerce aç ,susuz ve tuvalet ihtiyacını bile karşılayamadan kuyrukta beklemek zorunda bırakmaktadır ki Gestaşın bunu ne vicdani ne de ticari olarak yapmaya hakkı yoktur !!!!
 
Çanakkale İl Özel idaresi şirketi olan Gestaş  dahil hiçbir kurumun da hele aptalca ticari baskı yöntemleriyle başta Gelibolululara , saatlerce sıra bekleyen tüm yurttaşlara ve şöförlere bu eziyeti çektirmeye hiç ama hiç hakkı yoktur !!!
 
 Bu konuda çözüm önerilerim ise şu şekildedir .
 
?? Çardak motorları için halen uygulanan 45 dakikada bir kalkışı şartı hemen iptal edilmelidir
?? Çardak motorları doldur boşalt yöntemiyle dolunca hemen kalkabilmelidir .
 ?? Yenilenmesine rağmen , yaşanan talihsiz kazadan dolayı sonra üstü beton dökülerek kapatılan Gelibolu iskelesindeki Çardak motorları ikinci rampası derhal hizmete açılmalıdır . Bu rampanın açılmasıyla Gelibolu iskelesinin kapasitesi % 25 artacaktır çünkü rampa açılırsa halen kullanılan 3 rampa 4 rampaya çıkacak ve böylece bekleme uzunluğu ve süresi de azalacaktır .
 
Bu 2. rampa biz vergi verenlerin vergileriyle Köylere hizmet birliği bütçesinden yenilendi ve akıl almaz bir şekilde gene Gestaşın kaba bir uygulaması ile üstü beton dökülerek kapatıldı
 
Sayın Gelibolu Kaymakamının ve aynı zamanda Gestaş Yönetim Kurulu Başkanı olan Sayın Çanakkale Valisi’ nln  ;
Gestaş’ ın yanlış uygulaması nedeniyle günlerdir kilometrelerce kuyrukta, saatlerce sıcak güneşin altında beklemek zorunda kalan vatandaşların ve şoförlerin mağdur ve perişan olmaları da göz önüne alarak, bu yanlış uygulamaya derhal müdahale etmelerini talep ve rica ediyorum ...
 
Ayrıca Gestaş Genel Müdürü‘ nün de bu uygulamadan acilen vazgeçmesini , bu konuda acil bir açıklama yapmasını ve tüm Gelibolulular ile saatlerce sırada bekleyen yurttaşlar ve şoförlerden de hemen özür dilemesini talep ediyorum ..
 
Gestaş , Çardak Motorlarının ( Gelçar ) 3 teknesini ( NG , Karasungur ve Karahasan)  satın almış ve Karahasanoğulları motorunu ise kiralamış durumdadır . Gelçar , Gelibolu - Çardak hattında halen 3 teknesi ile hizmet vermekte olup , bu 3 teknede 24 saat ve kıyıda hizmet verenlerle birlikte 100 kişiyi istihdam etmektedir.”

Cuma Deren