Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Yeniköy’deki Papaz Plajı özelleştirilmesinin ardından vatandaşlara uyguladığı fahiş fiyatlarla tepki görmeye devam ediyor.
 
Papaz Palajı’na girişte araç için ödenen 25 liralık ücretin yanı sıra, kumsalda iki şezlong ve şemsiye fiyatının 30 lira olması, yiyecek ve içecek gruplarında dudak uçurtan fiyatlar uygulanması tepki görmeye devam ediyor. Çanakkale Gençlik Platformu Başkanı Halit Kubilay Fırat fiyatların şok edici olduğunu belirterek, “Bu şekilde özelleştirme olacaksa hiç olmasın, daha önce tesis yoktu ama bu kadar fahiş fiyat da yoktu. Bu gidişe acilen dur diyecek yiğit aranıyor” derken, Çanakkale Çevre ve Doğa Federasyonu Başkanı Bünyamin Nami Tonka ise, “Kıyılara ücretsiz giriş giriş yapılması sağlansın, vatandaş soyulmasın” dedi.
 
 
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Gençlik Platformu Başkanı Halit Kubilay Fırat bu gidişe bir dur denmesi gerektiğini ifade etti.  Fırat, “Yeniköy Papaz Plajı’ndaki fahiş fiyatlara acilen ‘’Dur’’ diyecek bir yiğit aranıyor. Hafta sonu ailemle vakit geçirmek için Yeniköy Papaz Plajı’na gittik, ancak fahiş fiyatları görünce şok oldum. Girişte insanlardan şezlong ücreti olarak 15 TL kişi başı ücret alınıyor. 24 TL araç giriş parasını da ayrı ödüyorsunuz. Şezlong kullansan da kullanmasan da o ücreti girişte vermek zorunlu. Halbuki sahiller kanununda böyle bir kural yok. Sahiller halkındır. Önceden insanlar ailesiyle orada piknik ve mangal yapabiliyordu şimdi onu da kaldırmışlar. Yeniköylüler, yıllarca girdiği plaja gidemiyor. İnsanlar Pandemi’den çıkmış, Marmara Denizi Müsilaj’la boğuşurken insanlar ailesiyle keyifli bir gün geçirmek için gittiği Papaz Plajı’nın bu şekilde işletilmesi doğru değil. Özelleştirmeler halkın faydasına olmalı ama burada resmen soygun var. Halkın yararına yapılmayan özelleştirmeler devlet içinde millet içinde hayırlı olmaz. Bu şekilde özelleştirme olacaksa hiç olmasın, daha önce tesis yoktu ama bu kadar fahiş fiyatta yoktu. Umarım kısa zamanda yetkililer bu duruma el atar” dedi.
 
“VATANDAŞ SOYULMASIN”
 
Çanakkale Çevre ve Doğa Federasyonu Başkanı Bünyamin Nami Tonka da, plajlarda vatandaşlara astronomik fiyat politikasının uygulanmasının haksız bir uygulama olduğunu belirterek, “Bir tesise girişte ücret alınıyorsa, kişi içeride ayrıca şezlong ücreti ödememelidir. Öte yandan yiyecek ve içecek gruplarının çok yüksek olması yerli ve yabancı turistlerin tercih yapmasında olumsuz etken olacaktır, bu denetlenmek zorundadır. Kıyılarda Anayasa’nın Amir hükümleri uygulansın. Kıyılara ücretsiz giriş giriş yapılması sağlansın, vatandaş soyulmasın” dedi.
 
Şerife ERDEM