Merakla beklenilen Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 gün olarak açıklanmasının ardından tatil planı yapan vatandaşların uzun süredir bekledikleri şekilde tatil süresini açıklamasından sonra Özellikle Pandemi sürecinde tatili erteleyen milyonlarca yerli turistin Ege ve Akdeniz’e gitmesi ve tatil sürelerini uzatması bekleniyor.

Uzun süredir beklenilen Bayram tatilinin kaç gün olacağının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz gün 9 gün olarak açıklamasının ardından yoğun bayramdaki süreçte bir tatil akını olması bekleniyor. Özellikle Pandemi sürecinde tatili erteleyen milyonlarca yerli turistin Ege ve Akdeniz’e gitmesi ve tatil sürelerini uzatması bekleniyor.

Korona virüs nedeniyle uzun süredir evlerinde kalan insanlar kısıtlamaların olmadığı bayram dönemi için tatil hazırlıklarını hızlandırdı. Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarındaki otellere büyük talep olurken, Anadolu’nun dört bir tarafına da gidişler hızlandı. Deniz, kum, güneş tatili yapmayacak olanlar Kurban Bayramı’nı memleketlerinde geçirmek için şimdiden yollara düşmeye başladı. Turizmciler bu süreçte 10 milyona yakın yerli turistin hareket halinde olacağını düşünüyor. Özellikle arifeden başlayarak İstanbul dahil bir çok büyük şehirden çıkan vatandaşların, Ege ve Akdeniz'e doğru ilerlemesi bekleniyor.
 
Şerife ERDEM