11-18 Temmuz 2021 tarihleri arasında sürdürülecek olan toplantıda işsiz gençlerin hayata kazandırılması için uygulanacak teknikler tartışılıyor. Projede Çanakkale Onsekiz Mart ve Aydın Adnan Menderes Üniversiteleri ile Bulgaristan, Gürcistan ve Çek Cumhuriyeti’nden üniversite, araştırma kuruluşları ve sivil toplum örgütleri görev alıyor.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ortak olduğu, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ‘Youth-Tomorrow’ projesinin üçüncü toplantısı Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da başladı.
 
11 Temmuz 2021 Pazar günü saat 10.00’da başlayan toplantı ve eğitim programının ilk günkü konusu, gençlere özgüven kazandırılması idi. Gençlerin erken yaşlarda düşünme ve karar verme konularında yetkinlik kazanması gerekiyor. Bunun için ailelere ve eğitmenlere önemli görevler düşüyor. Toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Prof.Dr. Kemal Çelik, Prof. Dr. Harun Baytekin, Doktora Öğrencisi Umut Songur, Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde Prof. Dr. Murat Yılmaz ve ekibi katıldı.

Toplantının ilk gününü değerlendiren Prof.Dr. Kemal Çelik, gençlerin hayata kazandırılmasında yabancı dil ve iletişim teknolojilerini bilmenin gençlerin özgüvenini artırdığına dikkat çekerek, bilişim sistemleri kullanmanın ve bu konuda deneyim kazanmanın, tarımdan sanayi ve hizmet sektörlerine kadar hemen bütün sektörlerde gençlerin önünü açtığını, gençleri geleceğe hazırlamak için dil eğitimi ve bilişim sistemleri öğrenimine ağırlık verilmesi gerektiğini dile getirdi. Toplantı, gurup çalışmalarının ağırlık kazanacağı programlarla devam edecek.

Cuma DEREN