MECLİS, TEMMUZ SICAĞI GİBİ, ÜYELER KIZDI, ERKEK YANDI…!

Gerginlik, CHP’ li üyelerin Meclisi terk etmesini beraberinde getirdi.
CHP’ li üyelerin üzerinde çalışılmadığını savunduğu gündem maddelerine gösterdiği tepkiden önce, ortağı bulunduğu eko turizm dosyasına ilişkin itirazlmar bulunan bir dosya için karar çıktı. Dosyanın, CHP Genel Başkan yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek’ e ait olduğu öğrenildi
Meclis oturumu, Canlı yayında kamuoyu ile buluştuğu sırada yaşanılanları, siyaset kamuoyu manidar bir ifade ile yorumladı; “Bizimkisi film gibi oldu biraz…” 
------------------------------------------------
‘GÜNDEM DIŞI’ KIZGINLĞI, MECLİSİ BOŞALTTI…!
-------------------------------------------------
Çanakkale İl Genel Meclisi’nde, benzerine az rastlanır protesto gerçekleşti. ’Gündem dışı’ tepkisinin neden olduğu kızgınlık, bir anda salon boşalttırdı..
Bu protesto öncesinde ise, CHP Genel Başkan yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek’ in ortaklığı bulunan,  Mecliste görüşülen eko turizm dosyasına ret kararı geldi.
Çanakkale İl Genel Meclisi Temmuz ayı 5. Bileşimi 1. Oturumu, canlı yayında Çanakkaleliler ile buluşmuştu,  işte bu anlarda yaşanan o gerginliğe tüm Çanakkale canlı yayında tanıklık etti. Meclis toplantısından önce CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek' in de ortaklığı bulunduğu,  merkeze bağlı Ulupınar köyü mevkiindeki arazinin eko turizm imar plan değişikliği maddesi oylanmış, AK Partili ve MHP'nin oyları ile reddedilmişti.
CHP'li meclis üyeleri AK Partili Meclis Başkanı Nejat Önder tarafından meclis gündemine ilave edilen gündem maddelerini eleştirdi. "Bu gündem maddelerinin raporları hazırlanmamışken bu maddeleri görüştürülme baskısını kabul etmiyoruz" görüşünü savundu.

CHP KURMAYI ERKEK'E KÖTÜ HABER
Çanakkale İl Genel Meclisi Temmuz ayı 5. Bileşimi 1. Oturumunda, örneğine az rastlanır bir dizi gerginlik yaşandı.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Av. Erkek' in ortalığı bulunan arazisini kapsayan eko turizm imar plan değişikliği ile itirazların reddedilmesi yönünde karar alan komisyon raporu,  AK Parti ve MHP' li İl Genel Meclisi üyelerinin oyları ile reddedildi. Bu maddenin oylaması defalarca tekrarlanmasına rağmen sonuç değişmedi. CHP’ li Erkek' in eko turizm ile ilgili başvurusuna yapılan itirazların red edilmesine ilişkin komisyon raporu 16 Evet 17 Hayır ve 1 çekimser oy ile ret gördü.

KIZGIN ÜYELER, SALONU TERK ETTİ
İl Genel Meclis Başkanı AK Partili Nejat Önder' in Meclis gündemine eklediği maddeler tartışma yarattı. Meclis Başkanı Önder' in Meclis Gündemine ilave ettiği bazı maddelerin görüşülmesine geçildiğinde,  CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Av. Güneş Pehlivan söz alarak; CHP olarak raporları hazırlanmamış gündem maddelerini oylamayacaklarını ifade etti. CHP’ li Av .Pehlivan:  "Meclis başkanı tarafından gündeme ilave edilen maddeler konusunda henüz raporlar hazırlanmamıştır, hazır olmayan raporları çıkmayan ve görüşülmesi için diretilen gündem maddelerini oylamayacağız. CHP grubu bu nedenle meclis toplantısını terk edecek" dedi.
Pehlivan'ın bu sözleri ardından CHP İl Genel Meclisi üyeleri meclis salonunu bir anda toplu şekilde terk etti.

BUNUN ADI ŞOV
CHP'li İl Genel Meclisi üyelerinin meclis toplantısını terk etmesinin ardından, Meclis Başkanı Nejat Önder yaşanılanın siyasi şov olduğunu vurguladı.
Önder;  "Yasaların bana verdiği yetkiyi kullanarak, uzun bir süre önce incelemeleri yapılan hatta bazı maddelerin iki kere incelendiğini bildiğimiz ama her nedense raporları yazılmayan maddeleri gündeme aldım. Unutulmamalıdır ki burada siyaset olmaz, İl Genel Meclisi vatandaşa hizmet yeridir. Bu maddeler arasında uzun süreden bu yana görüşülmeyi bekleyen maddeler var. Ben vatandaşların hizmet alması ve dosyalarının görüşülmesi için bu maddeleri yasaların bana verdiği yetkiyi kullanarak gündeme aldım. Ancak CHP'li arkadaşlar bu durumu siyasi şova çevirip meclisi terk ettiler. Bizim amacımız vatandaşın taleplerine en hızlı şekilde ve en doğru şekilde yanıt vermek. Biz bu maddeleri görüşerek kararlarımızı alacağız" değerlendirmesinde bulundu.
Cuma Deren- Şerife Erdem