Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce geçtiğimiz çarşamba günü Çanakkale İl başkanlığı açılışı için geldiği Çanakkale'de kendisine Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Adına Başkan Murat Çağlayan ve dernek yetkiler ile birlikte EYT mağduriyetini içeren hazırlanan dosyayı verdi. Murat Çağlayan yaptığı kısa bir değerlendirmede Eyt mağduriyeti ile ilgili kısa bir değerIendirme yaptı.
 
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce geçtiğimiz çarşamba günü Çanakkale İl başkanlığı açılışı için geldiği Çanakkale'de kendisine Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Adına Başkan Murat Çağlayan ve dernek yetkiler ile birlikte EYT mağduriyetini içeren hazırlanan dosyayı verdi.
 
 Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Adına Başkan Murat Çağlayan; ‘’Memleket Partisi Genel Başkanı Sayın Muharrem İnce'ye dosyamızı sunduk. EYT’nin bir lütuf değil hak olduğunu, Cumhurbaşkanlığı Seçimi döneminde destek ve çözüm vaadi verdiği EYT'nin parti programlarında da olması gerekliliğini ve bu konuda çalışmalarını beklediğimizi ilettik. Yerelden genele EYT sonunun çözümü için mücadelemize devam ediyoruz ‘’ dedi.
 
EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILMAK NE DEMEK?
E-devlet platformunda (turkiye.gov.tr) 4A, 4B veya 4C hizmet dökümünüzdeki bilgilere göre “normal şartlarda ne zaman emekli olurum?” aracı iş gününüzü ve emekli olabileceğiniz yılı gösterir. Söz konusu araçta iş gününüzün emekli olabileceğiniz yaştan önce biteceğini görebilirsiniz. İşte emeklilikte yaşa takılmak buna deniyor. Yani emekli olmak için gerekli asgari iş gününü tamamladıktan sonra yasaya göre emekli olabileceğiniz yaşı beklemeniz gerekiyor.
 
EMEKLİLİKTE YAŞA TAKINLAR NE İSTİYOR?
Seslerini duyurmaya çalışan EYT'ler düzenledikleri online imza kampanyası ile özellikle erken emeklilik istemedikleriniz, 1999 yılında çıkan 4477 sayılı yasanın geriye doğru işletilmesi nedeniyle mahrum kaldıklarını belirttikleri haklarını geri istediklerini ifade ediyorlar. 19 Kasım 2018 itibari ile EYT online imza kampanyasına 70 binden kişi imza verdi
 
TÜRKİYE'DE EMEKLİLİK YAŞI KAÇTIR?
Geçtiğimiz yıllar içinde emekli olabilmek için şart koşulan prim miktarı artırılmış ve emeklilik yaşı da ileri çekilmiştir. Peki şu an emeklilik yaşı kaçtır? İş gününü dolduranlar emekli olmak için kaç yaşına kadar beklemek durumundalar?
Türkiye’de sosyal güvenlikle ilgili değişen kanunlar nedeniyle şu an herkes için emeklilik şartları aynı değil. Emekli olacağınız yaş sigortalı olarak çalışmaya başladığınız tarihe ve cinsiyetinize göre farklılık gösteriyor
 
İsmail ŞEN