1,5 kilometre uzunluğundaki uzun ve geniş sahili, berrak ve sığ denizi ile dikkat çeken Papaz Plajı aynı zamanda piknik ve kamp alanı olarak da tercih edilmeye başlandı. Çanakkale’den yaklaşık 65 kilometre uzaklıkta Rio plajlarını andıran kumsalı, tesis kalitesi, bakirliği ve konumu ile dikkat çekiyor.

Çanakkale’nin sayılı koylarından Ezine ilçesine bağlı Yeniköy’deki Papaz Plajı özelleştirilmesinin ardından İstanbul ve Trakya bölgesindeki tatilciler için kamp merkezi oldu.

Truva savaşında Troialılara karşı mücadele eden Akhilleus’un mezarının da olduğu bölge tarihi öneme de sahip. Plaja girerken tabelasını göreceğiniz mezar da turistlerin ilgisini çekiyor. Ağaçları, gölgelik alanlarıyla çadır kurmak isteyenlere hizmet veren yerde duş ve kabin sistemleri modern ve temizken, öte yandan tuvaletler hijyen sorunu ile karşınıza çıkıyor. Bu nedenle kamp alanında, wc’lerde sıvı sabun ve tuvalet kağıdı olmadığı için tedarikli gitmenizde fayda var. 

Truva Ören Yeri Milli Park toprakları içinde yer alan tarihi SİT alanı içine Papaz Plajı Bozcaada ve Tavşan Adası manzaralı. Plaja otomobil ile giriş ücreti 25 lira, kendi çadırınızı kurarsanız ödeyeceğiniz rakam 25 lira iken, çadır kiralamak isterseniz 200 lira ödemeniz gerekiyor. Pandemi sonrası tedbirler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle son zamanlarda çoğunluğun tercihi olan çadırların nizami yer aldığı alanda şezlong ve şemsiye iki kişi için 30 lira.  Yiyecek ve içecek ücretlerinin astronomik olduğu plajda alkollü içecek servisi de bulunuyor. Alanda voleybol sahası da mevcut.

Şerife ERDEM