Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ikinci doz sonrası, üçüncü doz aşıılama uygulamasının önemine değinip, kamuoyunda yanıtı merak konusuna dönüşen o soruyu değerlendirdi.

Pandemi’ nin başlarında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’nde görevli olan ve Çanakkale başta Türkiye kamuoyunu katıldığı canlı yayınlarda bilgilendiren Prof. Dr. Şener iç rahatlatıcı sözler etti.
Yeni görev yeri İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden ses veren Prof. Dr. Alper Şener, ürkütücü sorulara, yüreklere su serpen türden ifadeler ile yorumlayıp yanıt getirdi.
Kamuoyunu meşgul ettiği gözlenen; “Delta varyantı yeni dalga getirir mi?” sorusuna ilişkin değerlendirmesinde, her şeyin elimizde olduğunu vurgulayıp şöyle dedi;
“Risk var! Benzeri hep olacak…
Amma bu kısır döngüyü kırmak elimizde…”

------------------------------------
BİLİM KURULU ÜYESİ’ NDEN,
RAHATLATAN SÖZLER
--------------------------------------

Çanakkale kamuoyunun ismini ezber ettiği Tıp insanı, rahatlatacak sözler etti. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, yanıtı merak edilenler soruları değerlendirdi, yüreklere su serpen ifadeler kullandı.
Pandemi’ nin başlarında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’nde görevli olan ve Çanakkale başta Türkiye kamuoyunu katıldığı canlı yayınlarda bilgilendiren Prof. Dr. Şener, sosyal medya hesabından da sık sık yaptığı değerlendirmeleri ile sürece önemli katkı sunmuştu.
Vatandaşların alması gereken önlemlerin önemi ve pratik önlem çeşitliliği konusunda ettiği iç rahatlatıcı sözler ile, kamuoyunun moralini yükselten isim olarak da anılan Prof. Dr. Şener, şimdi de ürküten sorulara, umutlandıran ifadeler ile yorum getirdi.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ikinci doz sonrası, üçüncü doz aşılama uygulamasının önemine değinip, kamuoyunda yanıtı merak konusuna dönüşen o soruya yanıt verdi.
Yeni görev yeri İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden ses veren Prof. Dr. Alper Şener, ürkütücü sorulara, yüreklere su serpen türden ifadeler ile cevaplayıp, yine moralleri yükseltti.

Kamuoyunu meşgul ettiği gözlenen; “Delta varyantı yeni dalga getirir mi?” sorusuna ilişkin değerlendirmesinde, her şeyin elimizde olduğunu vurgulayıp şöyle dedi;
“Risk var! Benzeri hep olacak… Amma bu kısır döngüyü kırmak elimizde…”
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener, ‘Covid-19 Günlükleri’ başlığı altında yaptığı paylaşımlarının bir yenisinde, akla gelen soruları sarıladı, ardından da yorumladı;
“Sorular çok; ‘Delta varyantı yeni dalga getirir mi?’  bunlardan biri.  Evet böyle bir risk var!
Diğer bir soru; ‘Aşılanma oranımız ve hızımız nasıl?’ Hızımız iyi - oranı arttırmak şart…
‘Delta varyantı veya diğer varyantların sonu gelmeyecek mi?’ Aşılanma hızı ile virüsün çoğalma hızını düşürmezsek; benzeri hep olacak…ama bu kısır döngüyü kırmak elimizde…
Aşıların varyant etkinliği azalsa da var…”

“3’ ten sonra 4 gerekli mi…!”
Prof. Dr. Şener, bir diğer soru olan; ‘Üçüncü doz veya dördüncü doz gerekecek mi?…’  için şöyle dedi;
“üçüncü doz zaten artık yapılıyor. Biontech de Delta nedeniyle belki erkene alınabilir - başvuru yaptılar- Dördüncü doz veya mevsimsel korona aşıları ….Mevcut aşılardan farklı PANVARYANT etkin korona aşıları ile gündeme gelmesi olası…”

FAÇ ÇALIŞMALARI BİLGİSİ..
Aşı faz çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Prof. Dr. Şener, şöyle konuştu; “ Pfizer Biontech’den booster - hatırlatma doz hazırlığı…
İsrail ve İngiltere verilerine göre çift doz Biontech aşılı bireylerde 6. Ay sonunda koruyuculuk % 64’e indi… % 95’den…
‘CDC çift doz Biontech aşılılarda henüz daha hatırlatma dozuna gerek yok derken…  Pfizer… FDA’e bu konuda başvuru hazırlığında olduğunu duyurdu…”

Cuma Deren