Biga Çiçekli Dede Özel İdare Ortaokulu öğrencileri hayal ettikleri bilimsel ürünleri gerçeğe dönüştürerek okul yönetimi tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında sergiledi.

Her öğrencinin bilimsel bir proje yapabileceği ve her okulun da bir bilim fuarı gerçekleştirebileceği öngörüsünden yola çıkan TÜBİTAK her yıl olduğu gibi bu yıl da  4006 Bilim Fuarları programını geçtiğimiz aylarda açmıştı.  ‘Her fikir değerlidir’  ilkesi ile bilimsel süreç takip edilerek yapılan tüm projeler TÜBİTAK tarafından değerlendiriliyor.   Öğrencilere hipotez geliştirme ve hipotezlerini test etme imkanı sağlamak amacı ile açılan 4001 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında, Biga Çiçekli Dede Özel İdare Ortaokulu öğrencileri de projelerini görücüye çıkardı. 

Biga Çiçekli Dede Özel İdare Ortaokulu bahçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışına Biga Kaymakam Mustafa Can, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yalçın, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 1 danışman öğretmen öncülüğünce, 50 öğrencinin hazırladığı 25 proje  fuarda  sergilendi. Açılışta stantları gezen protokol üyeleri öğrencilerin hazırladığı 50 projeyi de tek tek inceleyerek öğrencilerden bilgi aldılar.
 
İsmail Şen