Antalya Kumluca Yağlı Güreşlerinde Büyük orta Boy Finalinde rakibine yenilen Hasan Özdemir, Kırkpınar güreşlerinde Baş Altı Pehlivanlıkta güreşmeye hak kazandı. Kepez’in Eski Güreşçilerinden biri olan Ethem Özdemir’in oğlu olan Hasan Özdemir, güreş sonrasında başarısını paylaşmak üzere Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ı ziyaret etti.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 2020'de yapılamayan yağlı güreşlerde sezonun başladığı Antalya'da düzenlenen Kumluca Yağlı Güreşleri'nin 22'ncisine ilgi yoğun oldu. Orhan Okulu, Ali Gürbüz, Fatih Atlı, Cengizhan Şimşek, Şaban Yılmaz, Turan Balaban gibi baş pehlivanlar başta olmak üzere 70'i başpehlivan olmak üzere yaklaşık bin 300 güreşçi katıldı. Katılanlardan birisi de Babası gibi güreş tutan ve   Büyük Orta boy kategorisinde  final oynayarak ikinci olan Hasan Özdemir,  Başaltı Pehlivanlığa yükseldi. Güreşin Şampiyonlar ligi olarak da anılan Tarihi Kırkpınar’da Başaltı Pehlivan olarak güreşecek olan ve  Güreşler sonrası başarısını paylaşmak üzere Kepez Belediyesini ziyaret eden Pehlivan Hasan Özdemir, Belediye Başkanı Birol Arslan ile bir araya geldi.  Hasan Özdemir, ziyarette güreşlere nasıl hazırlık yaptığını ve Kırkpınar için yapılan hazırlıkları hakkında bilgiler vererek, hedefinin  Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde şampiyon olmak olduğunu söyledi. Ayrıca Belediye Başkanı Birol Arslan’a da desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kepez Belediye Başkanı  Birol Arslan ise “Kepez’in Kıymetli Büyüğü Nalbant Hüseyin’in torunu, Kepez’in Başpehlivanı Rahmetli Ethem Özdemir’in oğlu, Kepez’in evladı Hasan Özdemir Antalya Kumluca’da büyük orta boy ikincisi olarak Kırkpınar’da baş altı güreşmeye hak kazanmıştır. Sevgili Hasan’ı tebrik ediyorum” dedi. Başkan Birol Arslan Başaltı Pehlivanlığında güreşecek olan Hasan Özdemir’e Kırkpınar başta olmak üzere diğer tüm güreşlerde başarılar diledi.
 
İsmail Şen