1 Haziran’da gerçekleştirilecek normalleşme öncesinde gerçekleştirilen kademeli normalleşme sürecinde açılan Lapseki Pazaryerinde denetimler üst seviyede.

Nisan ayında tavan yapan vaka sayılarında son haftalarda yaşanan düşüşle 1 Haziranda yeni normalleşme sürecine girilmesi hedefleniyor.  Bu süre zarfında yaşanan kademeli normalleşmede Lapseki Halk Pazarı önlemlerle açıldı.  Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi doğrultusunda, gerekli sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kurulan Lapseki Halk Pazarında tezgah açan  tüm esnaflara Pazar girişinde  HES kodu sorgulaması yapıldı. Pazar giriş ve çıkışlarının daha güvenli olabilmesi için yapılan kapı uygulaması ile giriş çıkış noktalarına vatandaşların  kullanması amacıyla el dezenfekte stantları konuldu. Bunların yanı sıra Lapseki Belediyesi zabıta ekipleri tarafından  Pazar yerinde sürekli olarak koronavirüs salgınına yönelik denetimler gerçekleştiriliyor.

Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi kapsamında Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İlçe Salgın Denetim Merkezi personeliyle birlikte Pazar yerini gezerek incelemelerde bulundu. Pazarda koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler ve uygulamalar hakkında görevli personellerden bilgi alan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Pazar  esnafı ile bir araya gelen sorunları dinledi.

İsmail Şen