Gelecek nesillere daha yeşil bir Çanakkale bırakmak için canla başla çalışan ve yaz sezonunun yaklaşması ile çalışmalarını hızlandıran Ormanın koruyucuları Yangın sezonu öncesinde tatbikatlarını gerçekleştiriyor. Bu kapsamda  Geçtiğimiz yıllarda çıkan yangınlarla ormanları büyük zarar gören Gelibolu Yarımadasını kapsayan Orman Yangınları tatbikatı yapıldı.

Son yıllarda Terör örgütlerinin de göz diktiği ormanlarımızı korumak, gelecek nesillere daha yeşil bir gelecek bırakmak için büyük gayret gösteren Orman Çalışanları her duruma karşı hazırlıklı oluyor. Doğaya gelişigüzel atılan şişeler, atıklar başta olmak üzere son yıllarda terör örgütlerinin de kasıtlı olarak çıkardığı yangınlarla orman alanlarımız tehlike altında.  Yaşanan yangın tehlikelerine karşı da   her daim hazır olan Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler her an teyakkuzda. Yangın sezonunun yaklaşması ile tatbikatlarını sürdüren Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Ekipleri Gelibolu İlçesinde de yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Anafartalar Orman İşletme Müdürlüğü, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Yarımadada Orman Yangınlarıyla mücadele tatbikatı öncegi gün Gelibolu İlçesinde gerçekleştirildi.  Senaryo gereği çıkan orman yangınına müdahale eden personaller yangını büyük bir başarı ile söndürdüler.
 
İsmail Şen