Kimisi askıda ekmek, kimisi askıda gıda kampanyası başlatılırken, Çeşitli projeler de hayata geçiren Çanakkale Belediyesi, bu zorlu süreçte vatandaşın yükünü hafifletiyor. Bu kapsamda hayata geçirile Askıda fatura sistemi ile durumu olmayan vatandaşların su faturasını hayırseverler ödüyor.  Başkan Gökhan, uygulama hakkında bilgi vererek, Koronavirüs ile birlikte zorlaşan şartlara karşı dayanışma çağrısı yaptı.

Koronavirüs Salgını nedeni ile her tarafın kapalı olduğu  bu dönemde çalışma imkanı da neredeyse sıfıra indi.  2020’nin başında ortaya çıkan ve salgının 1,5 yılı aşkın bir süreyi geride bıraktığımız şu günlerde devletten beklenen yardımın yapılmaması, iş yerlerinin tam açılmaması ile özellikle dar gelirli vatandaşlar büyük bir sıkıntı içine girdi. İş İmkanının neredeyse  yok olduğu bu dönemde ödemelerinde güçlük çeken vatandaşların yaralarını sarmak ve kentlilerle dayanışma içinde olmak amacı ile su faturalarını ‘Askıda Fatura’ uygulaması ile askıya çıkaran Çanakkale Belediyesi, dar gelirli vatandaşların faturalarını  hayırsever vatandaşlar ödüyor.  Geçtiğimiz hafta başlatılan ve bir haftayı aşkın süredir  uygulanan ‘Askıda Fatur’ uygulamasında 35 tane başvuru alınmış, askıya 29 fatura asılmış  6 tanesi incelemede askıya çıkan 20 fatura için ise  bin 600 TL’lik bir destek sağlandı.
 Hafta içinde yapılan Mayıs Ayı Belediye Meclisinde proje ile ilgili Meclis üyelerine bilgi veren ve bu zor zamanda dayanışma için vatandaşlara çağrı yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Askıda Fatura uygulamasına başladık. Burada su faturalarını ödemekte güçlük çeken kentlilerimiz için ‘Askıda Fatura’ uygulamasını başlattık.  Hemşehrimiz İsmail Bayraktar biliyorsunuz Şinasi Bayraktar’ın oğlu, Bir yazılımı Çanakkale Belediyesine sundu.  Biz de başlattık.  Belediye Binalarında ve Muhtarlıklarda bulunan iletişim masalarına ihtiyaç sahipleri şahsen başvurabiliyor.  Bunların yanı sıra 444 17 17 veya Web sitesi üzerinden de ihtiyaç sahipleri başvurabiliyor.  Bu başvurular Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından değerlendirmeye alınıyor, incelenerek yerinde tespit ediliyor.  Bir kişiye ait en fazla iki fatura eklenebiliyor.  Askıya asılan bu faturaların sadece tutarı görünüyor.  Şahısların isimleri yok. Yani sisteme girdiğiniz zaman sadece iki fatura görüyorsunuz. Ve kime ait olduğunu bilmeden ödeyebiliyorsunuz.  Başvuru yapan vatandaşlar gerekli birimlere bildiriliyor ve hayırsever vatandaşlarımız da bu faturaları ödüyorlar.  Bu uygulama Geçen Hafta başladı ve bir haftada 35 tane başvuru alınmış, askıya 29 fatura asılmış  6 tanesi incelemede askıya çıkan 20 fatura için ise  bin 600 TL’lik bir destek sağlanmış.  Bu zaman dayanışma dönemi,  dar gelirli vatandaşları daha da zora soktu. Onun için dayanışacağız ve elimizden gelen tüm imkanlarla yardımlaşacağız” dedi.
Cuma Deren