Lapseki İlçesine bağlı Dalyan Mahallesine geçtiğimiz kışın başında verilen doğalgaz için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Dalyan Mahallesi Bahçelievler mevkiinde çalışmalara kaldığı yerden devam edildi.

Lapseki için ‘hayal’ denilen bir proje olan ilçenin doğalgaz problemi için 2015 seçimlerinden sonra harekete geçen Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, onlarca vatandaş ile birlikte abonelik işlemleri için AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş. tarafından ilçede açılan şubeye müracaat yaparak ön harçları yatırdılar. Yatırılan bedellerin ardından yapılan çalışmalar sonucunda 2018 yılında ilçeye doğalgaz verildi. Ancak tüm ilçeye doğalgazı götürmekte kararlı olan Başkan Eyüp Yılmaz geçtiğimi yıl İlçeye bağlı Dalyan Mahallesinde yapılan çalışmalar sonrasında doğalgazın karşın başında mahalleye verdiği belirtmişti. Bu yıl da hattın daha da genişletilmesi için çalışmalar yeniden başlatıldı. Bu çalışmalar kapsamında Dalyan Mahallesi Bahçelievler Mevkiinde de doğalgaz çalışmaları başlatıldı.

Yapılan Çalışmalar ile ilgili Lapseki Belediyesinden yapılan açıklamada “ Dalyan Mahallemiz Bahçelievler Mevkiinde Doğalgaz boru hattı kazı çalışmalarımız başlamıştır Doğalgaz kazı çalışmalarımızın ardından ev bağlantıları yapılacak olup ardından doğalgaz kullanımına geçilecektir.  Bu çalışmalar kapsamında doğalgaz abonelik başvurusu yapmayan mahalle sakinlerinin Aksa Doğalgaz Lapseki Şubesine müracaat etmeleri gerekmektedir” denildi.
 
Şerife Erdem