Çevre tutkunlarının yanıtını aradığı soruya, bu hafta yapılacak görüşmelerin cevap sunması bekleniyor...

CHP' den İl Genel Meclisi üyesi iken RED verdiği Dosyaya, Şimdinin AK Partili Meclis Başkanı Nejat Öder' in ne diyeceği merak konusuna dönüşe dursun, kulislerde dillenen şu ifade, kulaktan kulağa yayılmaya başladı;
"6 STK' nın itirazı var, Çevreci tepkiye kulak vereceğiz..!"

Çanakkale Çevre ve Doğa dernekleri Federasyonu Başkanlığı başta, 6 STK doğaya olumsuz etkileri olacağı savı ile İl Genel Meclisi’nden çıkan Ekoturizm Ruhsatları kararına itiraz etmişlerdi.

6 STK, Çanakkale başta, ilçeleri de kapsayan Ekoturizm İmarlarını çarpıcı ifadeler ile yorumlamış, Tabiatı bekleyen ve geri dönüşü olmayacak tehlikeye dikkat çekmişlerdi.

--------------------------------------- 
EKO DOSYALARININ KADER HAFTASI
---------------------------------------

6 STK’ nın itirazı ile Çevre Komisyonuna geri dönen Eko dosyaları, bu hafta yapılacak görüşmeler ardından karara bağlanacak.
Geçtiğimiz aylarda onay alıp, İmar planları için yeşil ışık gören Ekoturizm dosyalarından biri de, CHP Genel Başkan yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek’ e aitti. Erkek’ in ortaklığı bulunan dosya hakkında başta Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanlığı olmak üzere, 6 STK itiraz dilekçesi kaleme almış ve İlgili makamlara dilekçelerini sunmuştu.

ÖNDER, BAŞTAN RED VERDİ
Ekoturizm projelerinin imarlarının geçtiği İl Genel Meclisinde yaplan görüşmelerde, o dönem CHP’ den Meclis üyesi olarak görev alan, Şimdinin Meclis Başkanı AK Partili Nejat Önder, ekoturizme RED veren isim olmuştu.

Önder’ in Başkanlığında bu günden itibaren hafta sonuna dek gerçekleşecek Meclis oturumlarında, Ekoturizme ilişkin ne kararlar çıkacağı, Çevreci vatandaşların yanıtını aradığı soruya dönüşe dursun, kulislerde dillenen ve kulaktan kulağa yayılan söylemlerin kamuoyunda;  ‘Eko Meclisten geçit bulamayacak’ düşüncesini oluşturduğu gözlendi.

Alınan bilgiye göre; "6 STK' nın itirazı var, Çevreci tepkiye kulak vereceğiz." Şeklindeki düşüncede birçok Meclis üyesinin hem fikir olduğu öğrenildi.     
CHP Genel Başkan yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek’ in ortaklığı bulanan Ekoturim Ruhsatı onayı alan araziye, CHP’ li Meclis üyesi iken RED veren Önder, ardından İl Genel Meclis başkanlığı için adaylığını duyurmuştu.

İlerleyen seçim sürecinde kimsenin tahmin edemeyeceği Politik manevrası ile Başkanlık koltuğuna oturmayı Başaran Önder, Geçen Mart’ ın 12’ sinde verdiği mesajı hayata geçirmişti.

Önder’ in Başkanlık yoluna çıkma kararını, Gazeteniz VİTAMİN geçen 12 Mart’ ta manşetine taşımış;
“RES’CİNİN, JES’ CİNİN ISRARI, BAŞKANLIK YOLUNA ÇIKARDI…!” başlığı ile, Önder’ in kararını kamuoyuna duyurmuştu...
  
O günlerde, İl Genel Meclisi’nin Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Nejat Önder, Meclis'te oylanan Çevre ile ilgili projelere çoğunlukla RED oyu veren isimlerden olarak isminden söz ettirmişti.
RES ve JES projeleri başta, Eko Turizm konusunda da muhalif görüşü ve Çevreyi koruyan tavrı ile dikkat çeken isim olan Nejat Önder’ in Başkanlığında bu hafta içinde gerçekleşecek oturumlardan çıkacak sonuç, kamuyounun en çok merak ettiği soruların yanıtını verecek.

Cuma Deren