Lapseki Belediyesi Sokak hayvanlarının daha sağlıklı yaşamlarını sürdürebilmeleri için başlattığı projenin tamamlanması ile 200 hayvan kapasitesi ile hayvanlar daha sağlıklı bir ortama kavuşmuş olacak.

Sadece insanlara dönük değil, Lapseki İlçesinde yaşayan tüm canlılara yönelik projelerini hayata geçiren Lapseki Belediyesi, geçtiğimiz yıl  ihalesi yapılan ve yapımına başlanan Yeni Hayvan Bakımevi ve Barınağı çalışmalarında sona doğru gelindi. Lapseki Belediyesi tarafından yapılan ve yakın zamanda hayata geçmesi beklenen 200 kapasiteli Yeni Hayvan Bakımevi ve Barınağı projesi içerisinde , kedi bakım evi, köpekler için dişi bölmesi, erkek bölmesi, güçsüzler bölmesi ve karantina bölümleri bulunacak. Duvarları tel örgülerle çevrili barınak, 24 saat güvenlik kameraları ile de gözetlenecek. Hayvan barınağın daha modern aletlerle donatarak sokak hayvanlarına  sağlıklı bir ortamda bakımlarını gerçekleştirme olanağı sağlanacak.
 
Yapımı devam eden ve sona yaklaşılan  Hayvan Bakımevi ve Barınak projesi hakkında yapılan açıklamada “11.716.88 metrekare büyüklüğünde arsa üzerine konumlandırdığımız toplam 200 kapasiteli hayvan barınağımızın içerisinde; kedi bakım evi, köpekler için dişi bölmesi, erkek bölmesi, güçsüzler bölmesi ve karantina bölümleri bulunacak. Duvarları tel örgülerle çevrili barınak, 24 saat güvenlik kameraları ile de gözetlenecek. Hayvan barınağımızı daha modern aletlerle donatarak sokak hayvanlarımızın sağlıklı bir ortamda bakımlarını gerçekleştirmiş olacağız. Projede belirlenmiş olan yapılar hayvan sayımız ile orantılı olarak, birbiri ile doğrudan bağlantılı olmayacak birimler halinde düzenlenmiştir. Projemizde her hayvan için yeterli büyüklükte kapalı ve açık bölmeler ve hayvanların bulunduğu birimden ayrı olacak alanlar oluşturulup hayvanların hem sağlık koşullarını en iyi şekilde iyileştirmek hem de onlara düzenli bir koruma ve bakılma hayatı sunulması planlanmıştır. İlçemize ve canlarımıza hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

Cuma Deren