Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden emekli olduktan sonra Bozcaada'da ve İstanbul'da turizm ve restoran işletmeciliğine başlayan Oya Terzioğlu, SMA'lı Ahmet Alp bebeğe destek için yaptığı İnstagram canlı yayını ile büyük bir miktar parayı kısa sürede toplamayı başardı.
Omurilikte bulunan ön boynuz motor sinir hücrelerini etkileyerek hareket kabiliyetini kısıtlayan bir kas hastalığı olan SMA (Spinal Muskuler Atrofi)  tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Tedavisi zor ve masraflı olan SMA hastalığı teşhisi konulan bebeklerden bir tanesi de Biga İlçesine bağlı Kemer Köyde yaşayan Ahmet Alp Bebek oldu. Sağlık sorunları yaşayan Ahmet Alp  üç aylıkken ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Yapılan tetkikler sonucunda Ahmet’e nadir görülen bir hastalık olan ‘Tip-1 SMA’ teşhisi konuldu. Tedavisi zor ve masraflı olan bu hastalık için Ahmet Alp’in Anne ve babası destek çağrısında bulundu. Bu çağrı kısa sürede yankı bulurken, minik Ahmet için kampanyalar da düzenlenmeye başladı.  Geçtiğimiz Haftalarda Çanakkale Belediyesi ve Belediyesspor Bayan Voleybol Takımı, ÇOMÜ Akademisyenlerden Gökhan Bayram da canlı yayınlarla SMA’lı Ahmet Alp Bebek için bağış toplamıştı.
Gökhan Bayram’ın ardından önceki gün Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden emekli olduktan sonra Bozcaada'da ve İstanbul'da turizm ve restoran işletmeciliğine başlayan Oya Terzioğlu da Canlı yayınla Ahmet Alp Bebeğe Destek oldu.  Tedavisi büyük masraflar gerektiren hastalık ile mücadelede Ahmet Alp Bebeğin Ailesine destek olmak amacı ile Oya Terzioğlu’nun başlattığı Canlı Yayına Ahmet Alp Bebeğin Anne ve Babasının yanı sıra Emre Kınay, Ceylan Ertem gibi ünlü isimler de katılarak destek verdiler.
Ünlü İsimlerin Yanı Sıra Vatandaşlardan Büyük Destek
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden emekli olduktan sonra Bozcaada'da ve İstanbul'da turizm ve restoran işletmeciliğine başlayan Oya Terzioğlu, Ahmet Alp Bebek için canlı yayın yapacağını   sosyal medya hesaplarından  duyurdu.  Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve 3 saat Süren Canlı yayına Oyuncu ve Yazar Emre Kınay, Şarkıcı ve Şarkı Yazarı Ceylan Ertem, Oyuncu Neslihan Yeldem, Gazeteci Yazar Bahar Akıncı, İşletmeci Saadet Delen, Yayafırın Şef ve Kurucu Ebru Akpınar, Bozcaadalı İşletmeciler Özlem-Mustafa Tınç çifti, Astrolog Burcu Özen ve  İnfluencer Merve Demirci konuşmacı olarak katıldı. Vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği canlı yayında  700 bin lira para toplandı. Duyarlı vatandaşların büyük destek verdiği canlı yayın kapsamında ünlü sanatçılar Oya Terzioğlu'nu yalnız bırakmadı.
Şerife Erdem