Bayram öncesi Cumartesi pazarında olduğu gibi, Bayramın ikinci günü Cumartesi pazarında benzer manzaralara rastlanıldı.
Zincir marketlerde ne ise, Pazar tezgahında da o fiyata satıldığı gözlenen meyve ve sebzelere gösterilen rağbet, kimi vatandaşların 'pes artık' şeklindeki tepkilerine yol açtı.
Bayram öncesi hafta sonunda kurulan, Cuma pazarı alanındaki Cumartesi pazarının bir benzeri hareketlilik, dün de gözlendi.
Çanakkaleliler Pazar alanına girebilmek adına dakikalarca sıra bekledi. Kuyruklar oluştu 
Birçok vatandaşın uzayıp giden kuyruklara ilişkin değerlendirmesi yüzleri gülümsetti;
"Başka kuyruk olsa kavgalar çıkardı. Yasaklı günde sokakta bir dakika daha fazla kalabilmek adına, kuyrukta durmak adeta keyfe dönüştü"
------------------------------------ 
KORONAYA İNAT, DİP DİBE ALIŞVERİŞ
 ------------------------------------
Cuma pazarı alanında kurulan Cumartesi pazarlarında, 'Bu kadarına da PES ...' dedirten görüntüler oluştu.
Bayram öncesi hafta sonunda ilki, ikincisi ise dün kurulan Sebze meyve pazarına Çanakkaleliler yoğun ilgi gösterdi.
Ölümcül virüs korona’ nın unutulduğu kuyruklar oluştu, içeriye girenler ise dip dibe sebze meyveye atıldı.
Kimi vatandaş çekingen tavırları ile, tezgah kurulmayan reyonlarına yürüyüp, tenha gördüğü pazarcı esnafına yöneldi, kimi vatandaşların ise umursamaz hallere gözden kaçmadı.
Maskeli olmasına karşın, bulaş riskini unutup normal tavırlarla alışx verişlerine sürdürenlerin unuttuğu gözlenen sosyal mesafe kuralı resmen dilde kaldı.
Maske kuralına riayet edenlerin yanı sıra, sosyal mesafeyi unutanların bu halleri, ibretlik fotoğraf kareleri olarak kayda geçti.

üMARKETTE NEYSE, PAZARDA DA O...
Zincir marketlerdeki fiyatları aratmaz etiketlerle karşılan birçok Çanakkaleli, içten içe olsa da tepkisini gösterdi. Kimi müşteriler durumdan bahsedip, pazar esnafına laf çarptı.
"Pahalılıkta Marketlerle mi yarışıyorsunuz?" sorusunun birçok esnafa yöneltildiği gözlendi.

HES KODU SORGUSU...
Pazar alanına girenlerin HES kodlarını sorgulayan Belediye zabıtaları, Pandemi kural ve önlemleri gereği yoğun mesai harcadı. Maskesizlerin pazar alanına girişlerine engel olundu.

BAŞKA KUYRUK OLSA, MUTLAK TARTIŞMA ÇIKARDI...
Cumartesi pazarlarının kurulduğu son iki haftadır, en dikkat çeken görüntülere Kuyruklarda rastlandı.
Pazar alanına girebilmek için sıraya girenler, adeta bir dakika daha fazla sokakta kalabilmek adına, kuyruklara hiç aldırmadı. 
Kuyruklar uzadı gitti, birbirini tanıyanlar kuyrukta uzaktan uzağa bayramlaştı. Kimi vatandaşlar sohbete daldı, uzayıp giden kuyruklara rağmen  vatandaşların sergiledikleri; 'Kuyrukta beklemek şu an Hiç sıkıcı değil..' tavrı da gözden kaçmadı.
Bayram öncesi Cumartesi pazarında olduğu gibi, Bayramın ikinci günü Cumartesi pazarında benzer manzaralara rastlanıldı.
Zincir marketlerde ne ise, Pazar tezgahında da o fiyata satıldığı gözlenen meyve ve sebzelere gösterilen rağbet, kimi vatandaşların 'pes artık' şeklindeki tepkilerine yol açtı.
Bayram öncesi hafta sonunda kurulan, Cuma pazarı alanındaki Cumartesi pazarının bir benzeri hareketlilik, Bayramın ikinci gününde, dün de gözlendi.
Çanakkaleliler Pazar alanına girebilmek adına dakikalarca sıra bekledi. Oluşan bu kuyruklarda, birçok vatandaşın değerlendirmesi yüzleri gülümsetti;
"Başka kuyruk olsa kavgalar çıkardı. Yasaklı günde sokakta bir dakika daha fazla kalabilmek adına, kuyrukta durmak keyfe dönüştü"
Cuma Deren