17 Günlük tam kapanma nedeni ile evlerinden çıkamayan Lapseki İlçesinde ikamet eden anneleri tek tek ziyaret eden Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve Belediye ekipleri, Anneler günü dolayısı ile vatandaşlara çiçek takdim etti.

2020 yılı başında Çin’den başlayarak dünyaya yayılan Koronavirüsü nedeni ile iki yıldır özel günler de eskisi gibi kutlanmıyor. Bir çok resmi ve dini bayramlarda vatandaşlar zorunlu olarak evlerinde kalırken, yöneticiler ise evlerinde kalanlara jest yapıyor. 19 Nisan’da başlayan ve 17 gün sürecek olan Tam Kapanma sürecine denk gelen 9 Mayıs Anneler Gününü vatandaşlar yine evlerinde geçirdi. İş yerlerinin de kapalı olmasından dolayı,  hediye de almayan Annelere Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz jest yaptı. Kutlama aracı ile sokak sokak, kapı kapı gezen Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, annelere çiçek takdim etti. 

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve Belediye personeli, ''Anneler Günü'' sebebi ile kutlama aracıyla ilçeyi sokak sokak gezerek annelere çiçek takdim ettiler. Başkan Eyüp Yılmaz; ''Emekleriyle bizi bugünlere taşıyan, haklarını asla ödeyemeyeceğimiz Annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun!  Bugün ilçemizde bulunan en yaşlı annelerimizi evlerinde ziyaret ederek günlerini kutladık hal hatırlarını sorduk ayrıca personelimiz ile birlikte ilçemizi sokak sokak gezerek Annelerimize çiçeklerimizi takdim ettik. Onlar için yapsak azdır, onlar bizlerin gönüllerimizin çiçeği başlarımızın tacıdır. Tüm Annelerimizin Anneler gününü kutluyor ellerinden öpüyorum'' dedi.
 
Şerife Erdem