CHP' li Bayramiç Belediyesi Zabıta ekipleri, pazarcı esnafına öyle bir ceza uyguladı ki, uygulamadan haberdar olanlara adeta 'kal' geldi.
 
Tezgah önüne harici konulan kasa içindeki ürünler, sorunlu görüldü. Esnaf Önce sözlü uyarılodı. Ardından tezgah fotoraflandı, gün bitmeden natırlı miktarda ceza kesildi.
 
Pazarcı esnafı; "Cezaya neden kasa içindeki ürünlerin tamamının edğeri, cezayı karşalamadı.." diyerek durumu özetledi.
 
--------------------------------------
 
TEZGAH ÖNÜNE KONULAN KASA İÇİNDEKİ ÜRÜNLERE CEZA UYGULANDI
 
ÜRÜNLERİN TAMAMI, CEZAYA YETMEDİ...

------------------------------------
 
iLK' LER ŞEHRİ ÇANAKKALE'NİN BİR İLKİ DAHA OLDU. ÇAANKALE' YE, MİTOLOJİDEKİ İLK İLK' İNİ KAZANDIRAN BAYRAMİÇ, 'DÜNYA'NIN İLK GÜZELLİK YARIŞMASININ YAPILDIĞI YER' OLARAK BİLİNİYORDU.
BAYRAMİÇ BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ, CEZA TARİHİNE GEÇECEK BİR İLK' E İMZA ATTI.
 
PAZARCI ESNAFININ TEZGAHINDAN TAŞAN KASAYA UYGULANAN CEZA,  İÇİNDE BULUNAN ÜRÜNLERİN DEĞERİNDEN DE FAZLA ÇIKTI.
 
Bayramiç' den, Ceza tarihine geçecek ilk'in yaşanıdğını, ilçenin Yerel gazetesi 'Bayramiç Havadis' manşetine taşıyarak kamuoyuna duyurdu.
 
'Tıkır tıkır kestiler' manşeti atan Gazete,  ilgniç ceza uygulamasını şöyle kaleme aldı;
 
CHP’li Belediyelerin “tıkır tıkır çalışıyorlar” sloganı Bayramiç’te “tıkır tıkır kestilere” döndü.
 
Pazarcı esnafını denetleyen Belediye ekipleri, türlü bahaneler, sudan sebeplerle esnafı ceza yağmuruna tuttu. Küçücük pazar yerinde onlarca esnaf,  zabıta ekiplerinin hışmına uğrarken, “tıkır tıkır çalışmıyorlar ama tıkır tıkır kesiyorlar. “ diyerek duruma tepki gösterdi.
 
Pazar esnafına ağır darbe
 
Bayramiç Belediyesi, Pandemi sürecinde zor günler geçiren pazarcı esnafına destek olması gerekirken en ağır darbeyi vurdu.  Can almaya devam eden salgın nedeniyle  tüm dünyada ekonomik anlamda sıkıntılı  günler yaşanırken, esnafa destek olması gereken Bayramiç Belediyesi,  esnafının sergi sehpalarına kafayı taktı. Daha önce haksız işten çıkarmalarla gündeme gelen Bayramiç Belediyesi bu kez de kestiği cezalarla ilçede günün konusu oldu.
 
Ceza yağdırdılar
 
 
Semt pazarını denetleyen zabıta ekipleri, adeta “üzümün çekirdeği, armudun sapı” dedi.  Küçük  bir ceviz çuvalı sergiden 10 cm dışarıya taştı diye manavcıya 427 tl para cezası kesen Zabıta Ekipleri, gün boyu sürdürdükleri denetimlerde 12 esnafa ceza yağdırdı.
 
İsyan ettiler
 
Zor şartlar altına evine ekmek  götürme derdinde olan esnaf, zabıta ekiplerinin uyguladığı tavır karşısında isyan etti. Kesilen cezayı sosyal medya hesabında paylaşan Mustafa Sezer,  isimli bir esnaf “ Bu korona zamanında Bayramiç Belediyesi’nin yaptığına bak. Yaptıkları iş esnafla uğraşmak. 1 çuvala 427 tl ceza” diyerek tepki gösterdi.
 
Destek verdiler
 
Esnafın isyanına bir çok kesimden destek yağdı. Bir vatandaş, “Tıkır tıkır çalıştıkları yok ama tıkır tıkır kestikleri bir gerçek. Yarım çuval  cevizin değeri ne kadar ki. Gerçekten çok yazık. “ dedi. Bir vatandaş ise, “Deliyi kral yapmışlar önce annesinin kafasını kesmiş. Çalışmayan, hizmet vermeyen bir belediye, ceza ile gündemde.  Elbette her şey kuralına göre olmalı. Fakat böyle dönemlerde bazı şeyler göz ardı edilebilirdi. Sanki belediye de her şey düzenli” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
 
Bayramiç Havadis Gazetesi'nin kamuoyuna duyurudğu bu ilginç ceza uygulaması, ilçede günün konusuna dönüştüğü gözlendi.
 
Pazarcı esnafı, başka ilçe ve beldelerde hizmet veren diğer esnaf arkadaşlarını arayıp, benzer uygulamanın onları da  mağdur etmemesi için uyarıda bulundukları öğrenildi.
 
Cuma Deren