Çanakkale’de, “Komşusu açken tok yatan, bizden değildir” Hadis’ inden hareketle seferberlik ilan eden Gönül Dostları, “Zor günde bir olalım, gönülden gönül’ e dokunalım” diyerek anlamlı bir topluluk oluşturdu.
Sosyal medya üzerinde buluşan, yardım sever Kalpler; “Bir elma gönül alma, bir fincan kahvenin hatırı bizde 40 yıl değil, ebedi..” dedi ve yardıma muhtaçlar için el ve gönül birilği yaptı.

Çanakkale’de, ‘gariban zor ve dar günler yaşamasın’ düşüncesi ile oluşan topluluk sahaya indi.
Önce, Sosyal medya üzerinde oluşan topluluk, ardından “Gönül Dostları Derneği” adı ile resmileşti.
Görev alan isimler, “Gönül’den Gönül’e Dokunmak İçin Seferber Olduk” diyerek,, yardımsever vicdan yüklü kalpleri, derneklerinin çatısı altında toplanmaya davet etti.
SÖZLERİ NET, HEDEFLERİ TEK…
GÖNÜL DOSTLARI ANT İÇTİ, “KOMŞU AÇ’ KEN TOK YATMAK YOK…!”
 Sosyal medya üzerinden anlamlı mesajlar verip; “Kendi Küçük İmkanlarımıza ve bize Destek olanlarla, bir süredir Küçük Kalplere Dokunduk,  Yetim, Öksüz, Gariplerin ve Darda Olanların İmdadına Yetişmek için seferber olduk” d6iyerek oluşturulan topluluğun amacını özetleyen Gönül Dsotalrı, ardından da şu ifadeleri kullandı.
“Baktık ki İnsan olmanın En Büyük Değeri Yardım Elini Uzatmak Ve O Duyguyu Paylaşmak.
Bunu Bir Yetimin Gözünde, Bir Annenin Çaresizliğinde ve Bir Babanın İmkansızlığında, Gördüğünüzde Empati yapıp Kendini Onun Yerine Koymak. O Aciziyeti Paylaşmaktır.
Bize Destek Olan Gizli Kahramanlarımızla birlikte Yürüttüğümüz Çalışmamızda Şehir Dışından  Elini Uzatan Hayır Severlerimizde olunca, daha da güçlendik.
İHTİYAÇ Sahibi İnsanlarımıza Ne kadar çok Gönlü Güzel Hayırseverimizin Olduğunda Tespit Etmemiz,
Bize Bu Grubu Kurma Amacı Doğurmuştur. EL ELE GÖNÜL GÖNÜLLE ÇANAKKALE Diyerek,  Bu Mübarek Aylarda Vesile olan Grubumuza Hayırlar Getirmesini Diliyor. İnsanlığımızın ve de İnancımızın Gereği İYİLİKTE YARIŞINIZ sözüyle;
‘Hiçbir ÇOCUK AĞLAMASIN GÖNLÜ KIRIK KALMASIN’ Diyor El Ele Gönüllere Dokunmaya ÇANAKKLEMİZİ Davet Ediyoruz.” çağrısına imza attılar.
‘İsimlerimiz saklı, kalplerimiz açık olsun’ diyerek, Çanakkale’ yi el ele,  gönül gönül’e vermeye davet eden Dernek ve oluşan topluluk, “Dar günde bir olalım, zorlukları aşalım” mesajını da verdi.
Cuma Deren