Koronavirüsü vakalarının tavan yaptığı Çanakkale’de özellikle ilçe ve ilçelere bağlı köylerde vaka sayısı artışta. Bu artışın önlenmesi için kaymakamlıklar bünyesinde kurulan dinamik denetim ekipleri denetimlerini sürdürüyor.

1 Mart tarihinde başlayan normalleşme süreci ile yeniden tırmanışa geçen vaka sayını yeniden aza indirmek amacı ile İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valilik ve kaymakamlıklarına gönderilen genelge ile Dinamik Denetim süreçleri devam ediyor. Bu kapsamda Vaka artışında Türkiye’de birinci sıraya yükselen Çanakkale’de Özellikle ilçelerde artan vakalara karşın Kaymakamlıklara bağlı denetim ekipleri, denetimlerini sıklaştırıldı. Normalleşmenin başladığı günlerin ardından vakaların artış gösterdiği Gökçeada  da bir köy karantinaya alınmıştı. Özellikle turizm sezonunun yaklaştığı bu dönemde vakaları yok etmek isteyen Gökçeada’da denetimler üst seviyeye çıkartıldı.  Kaymakam Dr. Serhat Doğan’ın da katılımı ile adada Yoğunlaştırılmış Dinamik Denetim Süreci kapsamında İlçe esnaflarının  işyerlerinde rehberlik ve denetim faaliyetleri gerçekleştirildi. Kaymakam Dr. Serhat Doğan’ın da katılımı ile temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra ortak kullanım alanlarından olan işyerlerinde alınması gereken Koronavirüs tedbirlerini yerinde denetledi. İş yerlerinin koronavirüs ile mücadele kapsamında belirlenen kurallara uyup uymadığını denetleyen Kaymakam  Dr. Serhat Doğan, işyeri sahiplerinden alınan tedbirler hakkında bilgiler aldı. Kaymakamımız maske, mesafe ve temizlik konularında hatırlatmada bulunarak, ilçe esnafına bereketli ve bol kazançlar temennisinde bulundu.

 Çan’da Gece Gündüz Denetim
Vakaların en çok görüldüğü ilçelerden bir tanesi olan Çan İlçesinde de dinamik denetimler hem gece hem de gündüz sürdürülüyor.  İlçede Yoğunlaştırılmış Dinamik Denetim faaliyetleri kapsamında denetim ekipleri yiyecek içecek, lokanta ve marketlere gerçekleştirilen esnaf ziyaretlerinde,   esnafa  ve vatandaşlara  uyulması gereken tedbirler ile ilgili bilgiler verildi. Maske, mesafe, hijyen kurallarına uymaları gerektiğini söylediler ve uyarılarda bulundular . Gece gündüz uygulama noktalarında denetimlere devam eden kolluk kuvvetler ise  araç sürücülerini uyarıyor izin belgelerini kontrol etmeye devam ediyor. Maske,   Mesafe, Temizlik kuralları sık sık hatırlatılıyor.

Biga Kaymakamı Pazar Yerinde İncelemelerde Bulundu
Vakaların en çok görüldüğü İlçelerden biri olan, Çanakkale’nin en büyük İlçesi Biga’da da bir belde ve bazı köyler karantinaya alınmıştı. Karantinaya alınan yerler kontrol altında tutulurken Biga Kaymakamı Mustafa Can’da İlçe Merkezinde denetlemelerini sürdürüyor. Dinamik Denetim Süreci kapsamında başlatılan korona virüs tedbirleri denetimi Kaymakam Mustafa Can başkanlığında devam ediyor. Kaymakam Mustafa Can İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan ile birlikte ilçemizde Çarşamba günü kurulan pazar yerini ve  ilçe merkezinde bulunan işyerlerinin denetimini gerçekleştirdi.
 
İsmail Şen