CHP' li vekil kalkıyor; "BİR AY SONRA TÜM ŞEHİR COVİD OLACAK!" diyor.. Hadi anlat babakalım bazılarımıza.. Nasıl olsa, covid olacağız diye, önlemler askıya alınır ise, kim olacak bu bir ay sonra hepimizin covid olma sorumlusu?

BAŞLAYALIM GÜNE, HAYIRLI  BİR DİLEK İLE; 'GÜNAYDIN...!'
Bu bir kehanet değil, zaten olması beklenen.. Pandami; nüfusun çoğunluğu hastalığa yakalandıktan sonra bitiyor diyen, Tıp isanları..
Bu noktada, süre vermek TEHLİKELİ ŞEKİLDE  iddialı olmuş, gerisi zaten beklenen..
Parti içi gelişmeler, yetirilen Başkanlık ve Çöken Yereldeki iktidarın sorumlu arayışını son günlerde sonlandırdığı gözlenen CHP' de, asıl gündem konusuna ilişkin edilen sözler, "Günaydın..." ifadesini bence de bir hayli hak etti..

CHP' li vekilin dile getirdiklerini, internet haberciliği sayesinde öğrenen birçok tanıdığımın yorumlarına şöyle bir kulak kabartınca, "neden günaydın" dediklerini sanırım az da olsa anladım.. 
Salgının nedeni, başa bela virüs.. Yakaladı mı bırakmıyor.. Sadece, yaşattığı  öksürük krizlerinin dahi çekilmezliğini, virüs kapan insalar ibretlik sözlerle dile getiriyor, yaşanılanı tarif etmeye çalışıyor..
Pandemi' ye önlem olacak tedbirleri dile getirip, Top yekün mücadeleye çağrı yapmak yerine, eleştiri zinzirine yeni halkalar eklemek siyasetin, ay pardon mühulafetin daha mı işine geliyor demeden edemiyor insan..
90'ların başında gazeteceliğe adım atmış aralıksız olarak da mesleğin mensubu  bir isim olarak Duayen diyebileecğim çok isim tanıdım.. Yapıcı eleştirileri ile, çözüm sunan o isimler, her ne kadar artık siyasetten uzak duruyorlarsa da, Eleştirilerinin ekinde hep çözüm önerileri de yer alan o isimler, 'Mesele Çanakkale ise, gerisi terefrauat' diyenlerdi ayrıca.
Tüm dünyayı perişan eden pandemi, daha uzun yıllar sürecek olur ise şayet, o vakit daha da bi yandık.
Yandık diyorum çünkü; Virüs'den ziyade, toplumun kafasını karıştıran, bilimsel olarak dayanağı olmadığı gözlenen bazı söylemler, insan oğıluna daha da zarar verecek. Aşı konusunda  tezat görüşler nedeni ile, o aşıyı olmam, bu aşıyı olamam diyenlerimiz, birgüzel hayatları ile kumar oynar duruma geldi. Bizleri bu gidiş ile  virüş değil, kompleteorileri sayesinde bulanan zihnimiz ve bu nedenle alamadığımız kararlar, sağlığımızdan ve dahası  canımızdan edecek..
Her denilen, denilmiş her denilenin de sorgulanmadan paylaşılıdğı sosyal medya başta, ikili üçlü sohbetlerde dile gelmesi; (yarım yamalak anlatımlar ile, üzerine ekleme cümleler katılarak hem de..!) toplumda bir olumsuz algıya yol açıyor ki, hadi gel de ayıkla pirincin taşını..
Koskoca Milletvekili , kalkıp der ise"Bir ay içinde, hepimiz covid olacağız..." bu söylemin dillenmesi ardından, kim kurallara, tedbirlere riayet eder Allah aşkına...
Bu iddialı söylemler, toplumda şöyle bir düşünce oluşturmaz mı;
"Nasıl sa, bir ay içinde covid olacakmışız, ne maskesi, ne mesafesi, ne hijyeni..."
Edilen sözleri işitenler, şöyle derler ise şayet; "Sayın vekil söyledi, yalan mı söyleyecek.!"
Böyle bir düşünce hasıl olur ise insanlarımızda, ki bence olur..!!! O vakit bir aya kalmaz, bir kaç güne herkes olur Covide bulaş... Demedi demeyin..
CHP'  li vekil kalkıyor; "BİR AY SONRA TÜM ŞEHİR COVİD OLACAK!" diyor.. Hadi anlat babakalım bazılarımıza.. Nasıl olsa, covid olacağız diye, önlemler askıya alınır ise, kim olacak bu bir ay sonra hepimizin covid olma sorumlusu?
Sayın vekilin, hakikaten ürküten iddiasının geçtiği  dediklerini içerir bir e-posta aldım düm.
Şöyle başlıyordu kaleme alınanlar; "CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda Çanakkale’nin vaka artışında en fazla artış gösteren il olmasını değerlendirdiği açıklamasında, tam kapamaya geçilmesi gerektiğini belirterek,  'Artışın bu hızda seyretmesi durumunda bir ay sonra bütün Çanakkale Covid geçirmiş olacaktır' dedi."
"Hoppala Paşam, Malkara Keşan..." durumu değil de , hakikaten ne şimdi bu..? 
E-posta adresime gelen mail' in devamında; "CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale’nin vaka artışında Türkiye birincisi olmasını Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklama ile değerlendirdi.
Özgür Ceylan, Çanakkale'de 12 Mart Cuma günü itibarıyla 581 olan haftalık toplam vaka sayısının, 16 Nisana gelindiğinde 5 bin 215'e çıktığını belirterek, “Artış oranı yüzde 800 gibi korkunç bir rakamdır. Artışın bu hızda seyretmesi durumunda bir ay sonra bütün Çanakkale Covid geçirmiş olacaktır” dedi.
Şeklinde ifadeler ile , kamuoyu bilgilendiriliyordu.. Dahası dedikleri de vardı sayın vekilin.
Şöyle ki;   Özgür Ceylan Sağlık Bakanlığı verilerine göre Çanakkale'de yüz binde 962, İstanbul'da ise yüz binde 920 hasta bulunduğunu belirterek, “Çanakkale nüfusu İstanbul'un 28'de 1'i. Çanakkale'de çok acil tedbirler alınmalıdır. Gelinen nokta Çanakkaleliler için gerçekten kritik düzeydedir” diye konuştu.
Özgür Ceylan, Türk Tabipleri Birliği’nin, İl Pandemi Kuruluna katılması ve önerilerinin dikkate alınması gerektiğini savunarak, “Hastanelerimiz tıka basa dolu, yeterli sağlık çalışanı yok, önlemler derhâl alınmalıdır” dedi.
Özgür Ceylan, Çanakkale'de sosyal destekleri de kapsayan tam kapanmaya acilen geçilmesini beklediklerini belirterek, “Bu tablonun sorumlularının kente ve kendilerine yapacakları en hayırlı iş istifadır” dedi.
Şeklinde ifadeler geçiyordu  mailime gelen yazılı açıklama metninde.
Çoğu edilen sözlerin, verilen bilgilerin tekrarı niteliğinde idi yani, peki ya sonrası..!
Umarım, nasıl osa bir ay sonra hepimiz covid olacağız diye düşünüp, maskeyi, mesafeyi ve hijyeni kimse askıya almaz..

Erdem Sürek