Memur-Sen İl Başkanı Suat Özen'in, gelinen son noktaya değinip yaptığı çarpıcı çıkışların hemen ardından, 'Vaka Artış Hızında, Türkiye Birincisi' olan Çanakkale, adeta şok yaşıyor.

Pandemi'nin başından buyana birçok STK' nın savunduğu; "Eski hastenelerden biri Pandemi Hastanesi olsun" görüşünün ne denli doğru olduğu, Durdurulamayan Vaka Artış Hızı ve Hayli Güvensiz Hale Düşen iki Hastane'nin durumu ile adeta tescillendi.

Vaka sayılarında Türkiye birincisi olan Çanakkale'de, gelinen son durum, sıkça dile gelen çağrıların haklılığını da adeta ortaya serdi.
Bir yanda Sağlık Sendikaları, bir yanda Tabip Odası, Hastanelerden bulaşın arttığına dikkat çekip, "Acil Olmadıkça Hastanelere  Gitimeyin"  diyerek, Vahim tabloya vurgu yapmıştı.

MEMUR-SEN BAŞKANI' NDAN, İDARECİLERE;
"KERAMETİ KENDİNİZDE SANMAYIN...!"
Suat Özen, sosyal medya hesabından çok çarpıcı ifadeler ile yapıtğı paylaşımlarında;
"Ey İdareciler: Covid ile mücadele yi 'O Kırdığınız, Küçük Gördüğünüz, Ezdiğiniz ve Psikolojik Mobing' yaptığınız Sağlık Çalışanları Sayesinde Kazanacaksınız. (Kerameti kendinizde Sanmayın.)" diye seslendi.

Zehir zembelek ifadelerinin bir diğerinde, Özen tam olarak şu cümleyi kurdu;
"MESLEKTAŞINI KÜÇÜK GÖRMEK,
 İDARECİLİK VASFI DEĞİL,  BİR HASTALIKTIR..."
"Dün beraber çalıştığı arkadaşına bu gün tepeden bakıp eziyet etmek, kendi meslektaşını küçük görmek bir idarecilik vasfı değil, bir hastalıktır."

------------------------------------
VAKA ARTIŞINDA 1. OLAN ÇANAKKALE'DE,
STK'LARIN SÖZLERİ ÇOK SERTLEŞTİ...
------------------------------------

Covit-19 vaka artış hızında Türkiye Birinciliğini ele geçiren Çanakkale için, il plaka kodundan bahisle;  'Covit-17 Çanakkale' denilmeye başlandı.
Pandimi sürecini yönetemediği ididası ile, isim vermeden İdarecilere yüklenen Memur-Sen il Başkanı;"MESLEKTAŞINI KÜÇÜK GÖRMEK,  İDARECİLİK VASFI DEĞİL,  BİR HASTALIKTIR..." şeklirde çarpıcı bir ifade kullandı.
Sosyal medya hesabından zehin zembelek sözlyerle çarpıcı palaşımlarda bulann Memur-Sen il başkanı Suat Özen önce;"Ey idareciler: Covid ile mücadele yi 'O Kırdığınız, Küçük Gördüğünüz, Ezdiğiniz ve Psikolojik Mobing' yaptığınız Sağlık Çalışanları Sayesinde Kazanacaksınız. (Kerameti kendinizde Sanmayın.)" diye seslendi.
Özen daha sonra;"Dün beraber çalıştığı arkadaşına bu gün tepeden bakıp eziyet etmek, kendi meslektaşını küçük görmek bir idarecilik vasfı değil, bir hastalıktır." vurgusu yaptı.
Memur-Sen il başkanı Özen, birinciliği elde eden Çnakkale'de vaka artış hızına dikkat çekip, günler öncesnden gelinen son durumu öngörmüştü.
Özen; "Çözüm Önerimiz;1- Sevdiklerimiz için tedbirlere uymak zorundayız.
2- Hastanelerimiz den biri İvedi Olarak Pandemi Hastanesi ilan edilmesi Gereklidir." demişti.
Dikkat çeken bir değer paylaşımı, Türktiye birinciliği ardınadn geldi, Özen; manidar bir yaklaşım ile; "Çok Başarılıyız çok... Çok Merak Ediyorum İl Hıfzıssıhha Kurulu Sürekli Toplantı Yapıyor!!! Gelinen Nokta...Sonuç: Başardık Galiba..." ifadelerini kullandı.

Hafta sonu, hayli çarpıcı ifadeler ile ard arda sosyal medyadan paylaşımlarda bulunan Özen;
 "1- Cumhurbaşkanlığı Genelgesine göre Engelli çalışanlar idari izinli sayılacaktır.
 2- Esnek Mesai Uygulaması İlimizde Valiliğin yayınlamış olduğu yazı ile 10-16 saatleri arasında uygulanması gerekmektedir, ben böyle karar verdim ile olmaz.
 3- Çalışan Bakanlığa mülakata gider, idareci görevlendirme yapmamak için mevzuatın yeni kolu "ama" ya "lakin" e başvurur.
4- MAE Devlet Hastanesinde Çalışanlarımız için özellikle "Covid Yoğun Bakım" görevlendirmeleri ile ilgili çalışanı nasıl bezdiririz düşüncesi hakim, yazık...
5- Çanakkale Sağlık teşkilatında; biz bu gün ne karar alırsak  birilerine  "sosyal maliyet" ödettiririz diye mi hesap yapılıyor?  Bozulur o hesap bozulur..." çıkışına da imza attı.

Cuma Deren