Geçtiğimiz yıl ödeneği çıkartılarak İçişleri Bakanlığı tarafından yapımına onay verilen Çan Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu kampüsün temeli atıldı.
 
Geçtiğimiz yıl Çan İlçesi Eski Hükümet ve Emniyet Müdürlüğü binalarının yıkım ihalesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılarak yıkılmıştı. Yıkılan binaların yerine Çan İlçesinde dev hizmet verecek bir kampüsün kurulması için ihaleye gidilmişti. Yeni yapılacak hizmet binasında  toplam 6500 m2 alana sahip. 5000 m2'si Hükümet Konağı, 1500 m2'si ise Emniyet Müdürlüğü olarak kullanılacak şekilde ihalesi yapıldı. Projeyle ilgili mimari, statik, elektrik, mekanik, zemin etüt projeleri ve yaklaşık maliyet yetkililer tarafından hazırlanarak iç işleri bakanlığına geçtiğimiz yıl sunuldu. Hazırlanan projeler İçişleri Bakanlığı tarafından incelenerek onaylandı. 3 milyon TL'yi aşkın ödenek de çıkartılan hükümet konağı için çalışmalar başlatıldı.

Hükümet Konağının Temeli Atıldı
 Modern, donanımlı kamu kampüsünin temeli de atıldı.  İlçede yapımı devam eden Hükümet Konağı İnşaatının temelinde projeye uygun olarak 1300 m3 beton ve yaklaşık 200 ton demir kullanılarak temel atımı gerçekleştirildi.  Temeli yerinde incelemek amacı ile Hükümet Konağını ziyaret eden Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Ziyareti sonrasında bir açıklama yapan Kaymakam Mustafa Gürdal “ İlçemizde yapı devam eden Hükümet Konağı İnşaatının temelinde projeye uygun olarak 1300 m3 beton ve yaklaşık 200 ton demir kullanılmıştır. Hükümet konağımızın temeli atılmış olup çalışmalar hızla devam ediyor. Değerli halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
Şerife Erdem