Tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale’de de özellikle köylerde vakaların artması nedeni ile Lapseki Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından muhtarlara Koronavirüsü salgın süreci hakkında bilgiler verildi.

1 Mart itibari ile başlayan normalleşme süreci k ile özellikle hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma yasağında  evlerinde kalmak yerine köylere giden vatandaşlar beraberinde virüsü de artıyor. Bu nedenli özellikle Çanakkale’de köylerdeki vaka artışları durdurulamıyor. Çanakkale Merkez başta olmak üzere İlçelere bağlı köylerde de 30’a yakın köy karantinaya alındı.  Köylerdeki durumun  kötüye gitmesinin ardından İlçe ve Merkez Mahalle Muhtarlarına Koronavirüs süreci hakkında bilgiler verildi.  Bu kapsamda Lapseki Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık İl Müdürlüğünün destekleri ile İlçeye bağlı köy ve Mahalle Muhtarlarına Koronavirüs süreci hakkında bilgiler verildi.

Lapseki Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya önderliğinde ilçe, belde ve köylerde görev yapan muhtarlara Covid-19 salgın sürecindeki görev ve sorumlulukları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. İsmail Baykut İlkokulu toplantı salonunda gerçekleşen oturumda İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ufuk İlter Güney tarafından sunum yapıldı. Toplantı içeriğinde; ‘kamu hizmetlerinin etkin, güvenli ve verimli şekilde yürütülmesi, sorunların en kısa zamanda yetkili makamlara iletilmesi ve salgın sürecinde alınacak tedbirler’ başlıkları yer aldı.
 
İsmail Şen