Çan Kaymakamlığı, İlçede genelinde artan vakaların önüne geçmek, köy ve mahallelerdeki denetimleri arttırmak amacı ile Muhtarlara bilgiler verildi.  

Koronavirüsle mücadele kapsamında, Çan İlçesi z genelinde vakaların azaltılmasına yönelik alınacak tedbirler konusunda Çan ilçe mahalle ve köy muhtarları koronavirüs salgınına karşı bilgilendirildi. Çan Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nilay Madan, ilçe merkez mahalle ile köy muhtarları katıldı.

Toplantıda İlçenin Koronavirüs konusunda geldiği son durumu, Koronavirüs hastalığı, koronavirüsün nasıl bulaştığı, koronavirüse karşı alınacak önlemler ve Koronavirüs salgınında muhtarların görev ve sorumlulukları hakkında bir sunum yapılarak muhtarlar bilgilendirildi.  Yapılan bilgilendirme toplantısının ardından bir açıklama yapan  Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal “Pandemi sürecindeki destekleri için muhtarlarımıza  öncelikle teşekkür ediyorum. Koronavirüs salgınını kontrol altına alabilmemiz için kurallara titizlikle uyulmamız gerekir. Ayrıca Ramazan ayında toplu iftar ve sahur yapmaktan kaçınılması gerekir” diyerek Ramazanda alınması gereken tedbirler ve İçişleri Bakanlığından gönderilen Ramazan Genelgesi hakkında muhtarlara bilgiler verdi.

Yapılan değerlendirmelerin ardından ilçe mahalle ve köy muhtarlarının talep ve önerilerini dinleyen Kaymakamımız, muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.
 
İsmail Şen