Önceki gün Yenice’de Karabey, Torhasan, Çal, Engeci, Davutköy,  Çan’da Bozguç Köyü, Merkezde Erenköy ve Kayader, Biga’da Kozçeşme ve Danişment köyleri  Merkeze bağlı Işıklar Köyü, Karacaören Köyü,  Saraycık Köyü ve Yapıldak Köyünde  14 gün süreyle, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı İle karantinaya alınmıştı. Dün ise Gökçeada ve Yenicede iki köy daha karantinaya alınınca, Karantinaya alınan köylerin sayısı da 15’e Çıktı.  Çan’da ise  iki mahalle karantinaya alındı.
 
Son açıklanan Koronavirüs tablosunda git gide kötüleşen Türkiye’de vaka sayısı 60 bine, Ölüm oranları da 250’yi aştı.   Risk Haritasında tamamen kızaran Türkiye’den mavi ilde kalmadı. Normalleşme süreci ile 3. Pike giren Türkiye’de vakalar da adeta patlama yaşanırken Çanakkale’de de tablo ağırlaşıyor. Sağlık Çalışanları hasta seçmek zorunda kalmaktan korkarken  vatandaşlar ise Hafta sonunu evde geçirmemek için soluğu köylerde alıyor. Bu nedenle Çanakkale’de özellikle köylerde vakalar durdurulamıyor.  Dün yapılan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullerı sonrasında Gökçeada’da bir Yenice’de bir olmak üzere iki köy daha karantinaya alınarak, karantinaya alınan köy sayısı 15’e yükseldi.
 
Yenice’de Nisan Ayında 5 Köy Karantinaya Alındı
 
Vakaların en çok olduğu İlçelerden bir tanesi de Yenice oldu. Normalleşmenin hemen başında Sırası İle Nevroz ve Taban Köylerinin Karantinaya alınması ile başlayan süreçte, İlçeye bağlı Köylerdeki Koronavirüs Vakalarının arttı durdurulamadı. Nisan Ayında da   İlçeye Bağlı köylerin karantinaya alındığı 1 Nisan’da Çal Köyü, 5 Nisan’da Eegeci Köyü, 8 Nisan’da Karabey ve Torhasan köyleri,  dün ise İlçeye Bağlı Davut Köyü karantinaya alındı.  İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından; Davutköy Köyde  Covid-19 test sonucu pozitif çıkan hasta sayısında artış görülmesi ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle 9 Nisan 2021   21:00 itibariyle 14 gün boyunca köye giriş-çıkışların yasaklanarak kolluk kuvvetlerince denetlenerek yapılmasına, Köyden 14 gün boyunca çıkması yasaklanan vatandaşların ihtiyaçlarının Köy Muhtarlığı ve Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılanmasına,
Köy içerisinde Köy Muhtarı ve Köy İmamı tarafından sık sık anonslar yapılarak halkın daha dikkatli davranması konusunda uyarılmasına karar verilerek Davut Köy Karantinaya alındı.
 
Gökçeada’da Şirinköy Karantinaya Alındı
 
Mart ayında bir okulda öğretmenin testinin pozitif çıkması ile okulların karantinaya alındığı Gökçeada’da önceki gün de bir köy karantinaya alındı.  Türkiye’nin en büyük adası olan ve 10 köyü bulunan Gökçeada’da artış gösteren korona virüs vakaları nedeniyle Şirinköy köyü 14 gün süreyle karantina altına alındı. Gökçeada Kaymakamı Serhat Doğan başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları şöyle; “İlçemiz Şirinköy Köyü 08.04.2021 Perşembe günü saat 16.00 itibariyle 14 gün süreyle, saptanan Koronavirüs (Covid-19) vakalarının yayılımını engellemek, halk sağlığını korumak amacıyla 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha kanunun 27. ve 72. Maddeleri doğrultusunda karantina altına alınmıştır” ifadelerine yer verildi.
 
Çan’da İki Mahalle Karantina’da
 
Vakaların en çok arttığı İlçelerden bir tanesi de Çan İlçesi oldu.  Çan İlçesinde ise Nisan ayından … köy karantinaya alındı. 8 Nisanda İlçedeki 4 mahalle karantinaya alınırken Yine Aynı y-tarihte Duman Köyü Karantinaya alındı. Dün ise yeniden toplanan İl Mumi Hıfzıssıhha Kurulu, Bozguç Köyü ve Terzialan Beldesinde  iki mahalle için karantina kararı aldı.  Alınan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile İlçeye bağlı  Bozguç Köyünde saptanan Koronavirüs vakalarının yayılımını engellemek ve  toplum sağlığını korumak amacıyla 10.04.2021 Cumartesi saat 00:00’dan itibaren 10 gün karantinaya alınmasına, yine İlçeye  Terzialan Beldesinde saptanan Koronavirüs vakalarının yayılımını engellemek ve  toplum sağlığını korumak amacıyla  Çakmakçayır Mahallesi ve Süle Mahallesi  karantinaya alındı.
 
 
Cuma Deren