SİYASET TARİHİNE GEÇEN İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIK SEÇİMİNİN GALİBİ, ANA MUHALEFET CHP' DE 3 DÖNEM MERKEZ İLÇE, BİR DÖNEM İL BAŞKANLIĞI YAPAN NEJAT ÖNDER OLDU.
AK PARTİ KENDİ ADAYINA 'SIFIR' ÇEKTİ,  MECLİSİN İKTİDARI OLDU...
İl Genel Meclisi Başkanlık seçiminde, Siyaset tarihine geçen sonuç çıktı.
CHP' li Merkez  ilçe İl Genel Meclis üyesi ve  partisinin eski kurmaylarından Önder,  Meclis Başkanlığı seçiminden bir gün önce, 40 yıl neferi olduğ CHP' den istifa edip, Bağımsız Başkan adayı olarak sandığa girdi.

Meclisin üye  çoğunluğunu elinde bulunduran ve  iktidarı olan  CHP,  eski Kurmayı Önder karşasında seçim kaybetti.
AK Partili Meclis üyeleri kendi adayları yerine, oylarını Önder'den yana kullandı. CHP' li Meclis üyelerinden biri de 'Önder...' deyince, sonuç; 17' ye, 16 oldu.
Çanakkale siyaset tarihine geçen seçimde, AK Partili Meclis üyesi Av. Tülay Ömencioğlu, Korona test sonucu pozitif çıkıtğından oy kullanamadı.

ERDOĞAN'DAN, ÖNDER'E AK PARTİ ROZETİ...
Tarihe geçen İl Genel Meclisi seçiminde, Meclisin Muhalefet kanadı AK Parti'nin tüm oylarını alarak Başkanlık koltuğunu kazanan, Ana muhalefet CHP' nin eski kurmaylarından Nejat Önder,  yıllardır muhalefette kaldığı siyasette, Bağımsız aday olarak çıktığı ve kazandığı seçim sonrası İktidar oldu.

O SÖZÜNÜ,  İSİM VERMEDEN, CHP KURMAYI ERKEK'E ETTİ...
İktidar Parti  Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın elinden, göğsüne AK Parti rozeti takılan Önder' in, Başkent Ankara'da, TBMM'deki Ak Parti Grup Toplantısında , Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti Grup başkanvekili Av. Bülent Turan' ın arasında yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler hayli dikkat çekti.
İstifa edip ayrılıdğı CHP' de, Mustafa Kemal ATATÜRK' İin isminin ihtiyaç duyulduğunda kulanıldığını, sınırıda PYD olmasına razı olanların CHP' de yer aldığını dile getiren Önder, geçtiğimiz yıllarda,  'Sınırmızda PYD olsun' açıklamasına  imza atan CHP Genel Başkan yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek'e yüklendi.

-----------------------------------------
 AK PARTİ SAĞ GÖSTERİP, SOL VURDU
CHP' NİN MECLİS İKTİDARI SON BULDU..!
-----------------------------------------

'İlk' ler Kenti' Çanakkale'de, Siyaset tarihine geçen bir ilk daha yaşandı. Mitolojiden, Antik çağlardan buyana, yüzlerce ilk' in yaşanıdğı Şehitler Coğrafyası'nda, Türk siyaset tarihine bir ilk olarak geçen, il Genel Meclisi Başkanlığı seçimi oldu,
İl Genel Meclisi'nde, üye çoğunluğunu elinde tutan CHP' nin iktidarı, partinin 40 yıllık neferi, 4 dönem Merkez ilçe ve bir dönem İl başkanlık grevini yürüten Nejat Öder' in, bağımsız aday olması ile yıkıldı.
Seçimden bir gün önce CHP' den on line istifa edip, yüzyüze seçime giren Önder'i, AK parti ve MHP' li üyeler ile, eski partisinden gelen bir oy Başkan seçtirdi.

ÖNDER'E, CUMHURBAŞKANI'NDAN  AK PARTİ ROZETİ....
Çanakkale siyasetinde Tarihe geçen İl Genel Meclisi seçiminde, Meclisin Muhalefet kanadı AK Parti'nin tüm oylarını alarak Başkanlık koltuğunu kazanan, Ana muhalefet CHP' nin eski kurmaylarından, 4 dönem Merkez ilçe ve bir dönem de il başkanlığı yapan  Nejat Önder oldu.
AK Parti, kendi çıkardığı adayına oy kullanmadı sıfır çekti,  Meclis iktidarını kaptı.
Yıllardır muhalefette kaldığı siyasette, Bağımsız aday olarak çıktığı ve kazandığı seçim sonrası İktidar Partili olan Önder, Başkent Ankara'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın elinden gösgüne takılan AK Parti rozeti ile resmen iktidar Partili oldu. 

O SÖZÜNÜ,  İSİM VERMEDEN, CHP KURMAYI ERKEK'E ETTİ...
İktidar Parti  Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın elinden, göğsüne AK Parti rozeti takılan Önder' in, Başkent Ankara'da, TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısında  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti Grup başkanvekili Av. Bülent Turan' ın arasında yaptığı konuşma0da kullandığı ifadeler hayli dikkat çekti.
İstifa edip ayrıldığı CHP' de, Mustafa Kemal ATATÜRK' in isminin ihtiyaç duyulduğunda kullanıldığını, sınırında PYD olmasına razı olanların CHP' de yer aldığını dile getiren Önder, geçtiğimiz yıllarda,  'Sınırımızda PYD olsun' açıklamasına imza atan CHP Genel Başkan yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek' e yüklendi

ÇARPICI İFADELER EŞLİĞİNDE, AK PARTİ KURMAYI TURAN ÇAĞIRDI... 
Nejat Önder’i, Rozet takma töreninde kürsüye çağıran isim, AK parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan oldu, Turan konuşmasında şu ifadeleri kullandı;
“Sayın Cumhurbaşkanım, Müsaadenizle,  şimdide katılım törenlerine geçmek istiyoruz.
Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı, 4 dönem CHP Merkez ilçe başkanı, Çanakkale CHP  eski il başkanı son seçimlerde il genel meclis başkanı olarak seçilen CHP’nin ‘Milli konulu hareket vuruşunu kabul etmiyorum ve AK Parti ailesinde yer alıyorum’ diyen Nejat Önder beyi kürsüye davet ediyorum.
Nejat beyİ rozet takımı için kürsüye davet etmişken il başkanımız Naim Makas’ı, il Genel Meclisi Grup  Başkanı Bülent Korkmaz ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu nu kürsüye davet ediyorum.”

ÖNDER’DEN VURGULU SÖZLER…
AK Parti ailesine katılan Önder, “Sayın genel başkanım, değerli millet vekillerimiz, saygıdeğer bakanlarımız, değerli basın …
Az evvel Çanakkale Millet vekilimiz Bülent beyinde arz ettiği gibi ‘ben Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun seneler hizmet görmüş bir arkadaşınızım ama; beni bugün Ak Parti saflarına getiren ve gelmemde en büyük etken nedenlerden bir tanesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın da az evvel arz ettiği gibi bizim partimizde Atatürk lazım olduğunda sahip çıkılıyor.
Atatürk demekte yüksünen üst düzey de partililerimizin çoğalmış olması.” Vurgusu ardından, isim vermeden, geçtiğimiz yıllarda ‘Sınırımızda PYD olsun’ açıklaması ile tepki çeken CHP Genel başkan yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek’ e çattı.
Önder isim vermeden, o sözleri edenler için; “ PYD ile komşuluğa bile razı olan Genel Başkan yardımcılarının olmasından dolayı bundan böyle ki siyasi yaşamıma AK Parti saflarında devam etmemi sağlayacak olan bu gururu yaşatan Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan’ a , Jülide İskenderoğlu’ na ve Sayın Makas’a teşekkür ediyorum.
Bende bu saatten sonra Ak Parti’nin başarısı için çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın diyorum saygılar sunuyorum.”

Erdem Sürek