Çanakkaleli masa tenisçileri 6 Nisan Dünya Masa Tenisi Günü kutladılar. Her yıl çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen, ancak  pandemi nedeni ile bu yıl sadece kısıtlı sayıda kişinin katılımı ile gerçekleştirilen Masa Tenisi etkinliğine masa tenisi severler katıldı. Masa Tenisi Federasyonu Çanakkale İl Temsilcisi Tekin Aygören, yaptıkları bu etkinlikler ile 7’den 77’ye masa tenisini sevdirmeye çalışacaklarını ifade etti.
 Çanakkale Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe pandemi sebebiyle belli bir sayıda katılımcı katıldı. Gençlerin yoğunlukta olduğu etkinlikte 6 Nisan Dünya Masa Tenisi Günü çeşitli masa tenisi oyunları ile kutlandı. Günün önemi ile ilgili açıklama yapan Masa Tenisi Federasyonu Çanakkale İl Temsilcisi Tekin Aygören, “Her yıl 6 Nisan Dünya Masa Tenisi günü. Biz de her yıl 6 Nisan’da bir turnuva veya bir şenlik olabilir bu şekilde bir etkinlik yapıyoruz. Bu yıl pandemi nedeniyle planladığımız etkinliği yapamadık. Kordonda bir şenlik düzenlemeyi planlıyorduk tabi içinde bulunduğumuz durumlar nedeniyle izin almak zor. Biz de bu ortamda sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek ve sınırlı sayıda sporcumuzla bir masa tenisi şenliği yapalım dedik” şeklinde konuştu.

 Yaptıkları etkinlikten bahseden Aygören, “Burada 5 tane parkur oluşturduk. Burada gençler, çocuklar bu 5 parkurda masa tenisi oyunları büyük raketlerle vurmaya çalışma ve pipetle topu bardağa sokma gibi etkinlikler yapacaklar. Amaç masa tenisini sevdirmek, küçük kuşaklara gençlere sevdirmek ve yaymak, Çanakkale’de masa tenisi farkındalığı oluşturmak. Bunun için çaba sarf ediyoruz” ifade etti.

Vakalar Biterse Mayısta Turnuva Temmuz’da Festival Var
 Aygören, Çanakkaleli masa tenisçileri olarak faaliyetlerine de değinerek, “Pandemi döneminin yasaklarının kalkmasına müteakip yıllık faaliyet planlarımız var. 1 ay içerisinde 4 tane turnuvamız var. Eğer Mayıs ayında yasalar kalkar, normal faaliyet planımızı yapabilirsek; 19 Mayıs turnuvası yapacağız, babalar günü turnuvamız var, Temmuz ayında da festivallerimiz olacak. 17 Burda AVM’de bir masa tenisi festivali planlıyoruz” diye açıklama yaptı.

Otizme Farkındalık Oluşturuldu
2 Nisan Otizm ve Farkındalık Günü’nde düzenledikleri etkinliğin bu sebeple anlamlı olduğunu söyleyen Aygören, “Otizm bir hastalık değil, farklı olmadır. Biz onların farkındayız ve her zaman yanındayız. Aynı zamanda masa tenisi camiası olarak sosyal faaliyetler de yapıyoruz. Bir huzurevi evi ziyareti yapacağız yakın zamanda. Bunların izinleri için müracaat edeceğiz. İzin alabilirsek huzurevinde yaşayanlara da birkaç masa götürüp yine bu masa tenisi sevgisini yaymaya çalışacağız. Sürekli masa tenisi için neler yapabiliriz diyerek projeler üretiyoruz ve Çanakkale’de yayılması için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.