Kamu Kurumları ve Özel sektörlerin yanı sıra Çanakkale AFAD İl Müdürlüğü koronavirüs Pandemisi nedeni ile Online eğitimlerini sürdürerek vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği online eğitimler kapsamında sorulan sorulara doğru cevap veren vatandaşlara ise Afet hazırlık çantası hediye ediliyor.

Deprem Kuşağının birinci bölgesinde yar alan Ülkemizde olduğu gibi Çanakkale’de fay hattı bölgesinde yer alıyor. Deprem kuşağının birinci bölgesinde yer alan Çanakkale’de yaşanabilecek olası bir depreme, yangın veya sel felaketinde  vatandaşların hazır olması büyük bir önem taşıyor.  Bu kapsamda 81 ilde verilen eğitimlerle vatandaşlar afetlere karşı bilinçlendiriliyor. Afetlere  karşı halkı bilinçlendirmek amacı ile   İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılı Afet Eğitim Yılı olarak ilan edildi. Bakanlık, afetlere hazırlıklı bir Türkiye için toplumda önlem alma kültürü oluşturmayı  hedefleyen , bu dönüşümü gerçekleştirmek ve vatandaşların  afetlerde güvende kalabilmeleri için  2021 yılı ‘Afet Eğitim Yılı’ olarak  ilan edilmesinin ardından, 81 İlde olduğu gibi Çanakkale’de de AFAD ekipleri eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik sürdürülen eğitimlerin yanı sora Koronavirüs salgını nedeni ile toplantılar düzenlenemeyince Online ortamdan vatandaşlara afet eğitimi veriliyor.
Çanakkale AFAD Müdürlüğüne bağlı ekipler,  500 kişinin katılımı ile sınırlı zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirdiği eğitimlere vatandaşlar da yoğun katılım gösteriyor. Eğitim Uzmanları tarafından gerçekleştirilen online eğitimlerde  afete hazırlığın önemi,   yaşam çevremizdeki riskler, afet ve acil durum planı, afet ve acil durum çantası, afet sırasında doğru davranış şekilleri afet ve acil durum anında ilk 6 saatin önemi, afet sigortası, bina güvenliği, tahliye ve toplanma alanları gibi konular hakkında bilgiler verdi. Verilen bilgilendirmelerin yanı sıra sorulan sorulara doğru cevapları veren vatandaşlara ise Afet çantası hediye edildi. Bu kapsamda yapılan online   Afet Farkındalık Eğitiminde sorulan  sorulara doğru cevap vererek Afet ve Acil Durum Çantası kazanan Çanakkale  itfaiye çalışanı H. Kader Kaya'nın Afet hazırlık çantasını AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı verdi.
 
İsmail Şen