CHP’ nin 3 İl Genel Başkan adayı, öyle bir tablo çizdi ki, gören ‘hey maşallah’ çekti.

ÖNCE ÖN SEÇİM, SONRA SEÇİM
Geçtiğimiz Perşembe günü yapılması planlanan, ancak bu güne (05 Nisan Pazartesi) sarkan Meclis Başkan adayı belirlenmesi için yapılacak ön seçim öncesinde, hafta sonuna; ’Kol kola,  birliktelik’ mesajı vererek giren İsmail Gürses, Şerafettin Alkan ve Sadık Göğüsgeren şöyle dedi;
“Çanakkale için varız. Çanakkale’ ye daha iyi hizmet sunma yarışındayız” 

KIR LOKANTASI AÇILIŞINDA, PİKNİK HAVASI….
CHP’ li Ayvacık Belediyesi’nin oluşturduğu Kır Lokantası açılışında, Ev sahipleri arasında yer alan Ayvacık’ ın İl Genel Meclis üyesi ve Meclis Başkan adayı Şerafettin Alkan, Mevcut Meclis Başkanı Bayramiç il Genel Meclis üyesi Sadık Göğüsgeren ile  Merkez  ilçe  İl Genel Meclis üyesi ve Başkan adayı İsmail Gürses, Sandık heyecanını  bir yana bıraktı Siyasi birlikteliği ön plana çıkaran fotoğraf karesi ortaya çıkardı.

-----------------------------------   
BAŞKANLIK YARIŞI İÇİN SANDIĞA GİDECEKLERDEN,
BİRLİK BERABERLİK POZU…
------------------------------------

Ayvacık ilçesinde düzenlenen etkinlik, İl Genel Meclisi Başkanlığına soyunan üç ismin verdiği ‘Birlik beraberlik’ pozu ile çarpıcı görüntü oluşturdu.
“Çanakkale için varız. Çanakkale’ ye daha iyi hizmet sunma yarışındayız” diyerek, bu gün (5 Nisan Pazartesi) yapılacak, Önseçimle belirlenecek Başkan adaylığı yarışına,  birlik beraberlik içinde çıktıklarını gösteren isimler, CHP’ nin Meclis Başkan aday adayları oldu.
İl Genel Meclisi’nin mevcut Başkanı, Bayramiç İl Genel Meclis üyesi CHP’ li Sadık Göğüsgeren, Başkan adaylığı yarışına katılan diğer üç adayın ikisi, Ayvacık İl Genel Meclis üyesi Şerafettin Alkan ve Merkez İlçe İl Genel Meclis üyesi İsmail Gürses,  Sandık heyecanını  bir yana bıraktı, Siyasi birlikteliği ön plana çıkaran fotoğraf karesi ortaya çıkardı.
Yerel Parlamento’nun Başkanlığı için ter dökecek, İl Genel Meclisi’nin iktidarı CHP’ li üyeler, önseçimi geçtiğimiz Perşembe yapacaktı. Ancak son dakika gelişmesi yaşanmış ve seçim bu güne kalmıştı.

ÇİFTE SEÇİM HEYECANI…
Mecliste gerçekleşecek Başkanlık seçimi öncesi, Partiler önce yarışa dahil olacak Başkan adaylarını belirleyecek. CHP’ de Başkan adaylığı için yarışa dahil olan 4 isimden üçü, hafta sonuna saatler kala çarpıcı bir birliktelik fotoğrafı oluşturup, “Biz hep kol kolayız, Her şey Çanakkale için…” mesajını verdi.
 İl Genel Meclisinde, bundan sonraki 3 dönem için Başkanlık yapacak ismi belirlemek için, Mecliste iktidarı elinde tutan CHP’ de, Başkan adaylarının sergilediği birlikteliğin, örgütten de tam puan aldığı gözlendi.
4 aday arasından çıkacak CHP’ nin Başkan adaylarından üçü, CHP’ li Ayvacık Belediyesi’nin oluşturduğu Kır Lokantası açılışında, partililerini coşturan sohbetlerin adeta kahramanları oldu.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DA AÇILIŞTA…
CHP Çanakkale Milletvekili ve Partisinin Genel başkan yardımcısı da olan Av. Muharrem Erkek, seçim öncesi adeta stres atan Başkan aday adayları ile poz veren isim oldu.
 İl başkanı Metin Ümit Ural’ ın da yer bulduğu sofrada, siyaset odaklı sohbet yaşandı.  
AK Parti, geçen yerel seçimde çoğunluğu kaybedince İl Genel Meclisi Başkanlığı’nı CHP’ye kaptırmıştı. İl Genel Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran CHP, il Genel Meclisine başkan olarak Bayramiç İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren’ i seçtirmişti. Göğüsgeren son iki yıldır, Meclis başkanlığını yürüttü ve yeni dönem için de yarışta yerini aldı.
Kanunen İl Genel Meclisi Başkanlığı için bir dönem içinde iki seçim yapılıyor. İlk seçilen 2 yıl, ikinci seçimde seçilen ise 3 yıl başkan olarak görev yapıyor.

CHP’DE 4 ADAY ADAYI ÇIKTI
Meclis başkanlığı seçimi öncesi gözler CHP’ye çevrilmişti. Bir süredir kulis çalışmaları süren CHP’de kimin ön seçimi kazanıp aday olacağı merak konusuna dönüştü.
 İl Genel Meclis Başkanı ve Bayramiç CHP il genel meclis üyesi Sadık Göğüsgeren yanı sıra, Ayvacık İl Genel Meclis üyesi ve başkan vekili Şerafettin Alkan, Merkez ilçe İl Genel meclis üyesi İsmail Gürses ile CHP’ nin Gelibolu il Genel meclis üyesi Nihat Öner, Partilerinin başkan aday adayı olarak, yarışa dahil oldu.

Cuma Deren