Özellikle 1915 Çanakkale Köprüsü ile çehresi değişen ve yatırımlarla Çanakkale’nin en gözde ilçesi haline gelen Lapseki’de yatırımlar devam ediyor. Bir dönemin siyasetçilerini ağırlayan Zincirbozan,  Lapseki Turizmini geliştirecek bir keşif olan , ‘Lâpseki Geleceğine Koşuyor’ Projesi kapsamında GMK desteği ile inşa edilen termal tesisler ve Lapseki Belediyesinin özellikle sahil şeridinde yaptığı çalışmaları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Vali İlhami Aktaş Lapseki İlçesini ziyaret etti.

Son yıllarda yapılan mega projelerle dikkat çeken Lapseki İlçesinde yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Lapseki Belediyesi tarafındna İlçe Merkezinde, Lapseki Kaymakamlığı tarafından ise İlçe çevresinde gerçekleştirilen yatırımlarla İlçenin çehresi değişmeye devam ediyor. İlçelerde yapılan bu yatırımları ve projeleri denetlemek, bilgi almak ve inceleme yapmak amacı ile İlçe ziyaretleri kapsamında Lapseki İlçesini ziyaret eden Vali İlhemi Aktaş, İlçe Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya ve Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ile İlçedeki yatırımları değerlendirerek yerinde incelemelerde bulundu.
Zincirbozan’da İnceleme
 12 Eylül askeri darbesinden sonra, Milli Güvenlik Konseyi'nin yayınladığı 31 Mayıs 1983 tarih ve 79 sayılı kararıyla, Adalet Partisi'nden Süleyman Demirel, Ali Naili Erdem, Ekrem Ceyhun, Saadettin Bilgiç, Nahit Menteşe, Yiğit Köker, İhsan Sabri Çağlayangil, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Sırrı Atalay, Metin Tüzün, Celal Doğan, Deniz Baykal, Ferhat Aslantaş, Süleyman Genç, Yüksel Çakmur, Büyük Türkiye Partisi'nden Hüsamettin Cindoruk ve Mehmet Gölhan olmak üzere 16 eski siyasetçi, 121 gün süreyle Zincirbozan'da mecburi ikamete tabi tutulmuştu. Buranın Müze olması için gerekli Çalışmalar Vali Ahmet Çınar döneminde başlatılmıştı. Bir dönem ağır siyasi adamlarını ağırlayan Zincirbozan için hala somut bir çalışma yapılmazken, Lapseki İlçesini ziyaret eden Vali İlhami Aktaş da bölgede incelemelerde bulundu. Vali Yardımcısı – İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci ve GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender ile birlikte Lapseki ilçesi, Çardak beldesi Zincirbozan mevkiinde incelemelerde bulundu. Lapseki ilçesi, Çardak beldesinde yer alan Zincirbozan’ın nasıl değerlendirileceğine ilişkin beraberindeki heyet ile görüşmeler gerçekleştiren Vali İlhami Aktaş, Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya ve Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci’den Zincirbozan mevkiine vatandaşlarımız için yapılması planlanan sosyal tesisler hakkında bilgi aldı.
 Ilıca  Mevkiinde İnceleme
Vali İlhami Aktaş, gerçekleştirdiği inceleme gezileri kapsamında, dört mevsim sürdürülebilir turizm faaliyetleri ile marka değerinin ve turizm altyapısını güçlendirecek, yeni istihdam alanlarına olanak sağlayacak, ülkemiz ekonomisine katkıda bulunacak ve bölgemizdeki doğal zenginlikleri ortaya çıkaracak olan GMKA eş finansman destekli Lapseki Geleceğine Koşuyor projesi kapsamında yapılacak Ilıca tesislerinde incelemelerde bulundu. Lapseki Geleceğine Koşuyor projesi kapsamında Kocabaşlar jeotermal sahasındaki mevcut doğal çıkış yakınlarında jeotermal sondaj yapılacak, eski doğal çıkışlı havuz restore edilerek termal tesis kurulacak, Kocabaşlar köyü ve civar köylerin ekonomilerine katkı sağlanacak. Vali İlhami Aktaş’ın Lapseki ilçesi Kocabaşlar köyü Ilıca mevkiinde yer alan tarihi kaplıca alanı incelemelerinde Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, çalışmalarla ilgili Vali İlhami Aktaş’a bilgi verdiler.
Cuma Deren