Aralık ayı yapılması gereken ancak Koronavirüs nedeni ile ertelenen Biga Muhtarlar Derneği Seçimi önceki gün gerçekleştirildi. Seçime tek liste olarak giren Ağaköy Muhtarı aynı zamanda mevcut Muhtarlar Derneği Başkanı  Ayhan Ferhan güven tazeledi.

Seçim süresi dolan ve Aralık ayında yapılması gereken ancak artan Koronavirüs vakalarının kontrol altına alınması için uygulanan kısotlamalar kapsamında genel kurulların yapılması da yasaklanınca Biga Muhtarlar Derneği Seçimleri de ertelendi.  1 Mart İtibari ile başlayan yeni normalleşme süreci kapsamında yeniden yapılmaya başlayan genel kurullar kapsamında Biga Muhtarlar Derneğinin Başkanlık seçimi yapıldı. Biga Muhtarlar DerneğininBiga Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Seçimli Genel Kuruluna Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, İl Genel Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Biga merkez belde ve köy muhtarları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan genel kurul divanlık başkanlığının seçilmesi ile başladı. Divanın seçilmesinin ardından Derneğin gelir ve gider maliyetlerinin yer aldığı raporlar okunarak oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Gündem Maddesinin  konuşma bölümünde Genel Kurulun Açılış Konuşmasını  Önceki Dönem Muhtarlar Derneği Başkanı ve yeni dönemin tek adayı  Ayhan Ferhan gerçekleştirdi. Ferhan, konuşmasında Muhtarlar derneği olarak yapılan çalışmalar ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Muhtar Ayhan Ferhan’ın konuşmasının ardından bir konuşma yapan Biga Kaymakamı Mustafa Can ise muhtarlarla beraber İlçede gerçekleştirilen çalışmalr hakkında bilgi verdi ve seçimin Muhtarlar ve Bigalı vatandaşlar için hayırlı olmasını temenni etti.
Yapılan konuşmaların ardından Genel Kurulun tamamlanması ile oylamaya geçildi. Tek Liste ile girilen seçimde başlka aday çıkmayınca, yapılan kapalı zarf oylaması sonucunda geçerli oyların tamamını alan Biga Muhtarlar Derneği mevcut başkanı ve Ağaköy Muhtarı Ayhan Ferah tekrar Dernek Başkanı olarak seçilerek güven tazeledi.
 
Şerife Erdem