Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle yapılacak olan Gelibolu Triatlonu için geri sayım başladı.

ürkiye'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen ve binlerce sporcunun katıldığı organizasyonun Çanakkale'deki ayağı 22-23 Mayıs 2021 tarihlerinde Tarihi Alan’da gerçekleştirilecek.  Bu yarışmalar öncesinde  düzenlenen protokol ile Triatlon parkuruna Tarihi Alan da eklendi.
Tarihi Alan’ın doğasında, tarih ile iç içe gerçekleştirilecek olan Gelibolu Triatlonu'na dünyanın birçok bölgesinden katılacak sporcular Tarihi Alan’da oluşturulan parkurda 1900 metre yüzecek, 90 km bisiklet sürecek ve 21 km koşacak.  Tarihi Gelibolu Yarımadasının da triatlon parkuruna eklenmesinin lansmanı gerçekleştirildi. Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde  gerçekleştirilen Lansmana,  Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı  Bayram Yalçınkaya, Tarihi Alan Başkanı  İsmail Kaşdemir,  Gençlik ve Spor İl Müdürü  Ömer Kalkan ve  sporcular katıldı.  Lnasmanın ardından Maraton hakkında bilgilerin verildiği bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. 22-23 Mayıs 2021 tarihlerinde Tarihi Alan’da gerçekleştirilecek olan  yarışmalar hakkında Gelibolu Triatlonu Yarış Direktörü Onur Şentürk yarışma hakkında bilgi verdi.
Çanakkale Ruhuna Uyan Bir Branş Olduğumuzu Düşünüyoruz
Yapılan bilgilerndirmelerin ardından, yapılan çalışma ve protokol hakkında bilgiler veren Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, “Bizim için vizyon, marka yarışı diye düşünüyoruz. Burada savaşmış 8 ülkeden 4 kadın, 4 erkek sporcu davet etmiştik. Fakat pandemi nedeniyle bunu gerçekleştiremedik. Bu sene de yine pandemi koşulları içerisinde, pandemi önlemleriyle yapacağımız için henüz istediğimiz vizyon noktasına organizasyonu ulaştıramadık. Bu sene bisikletler tek tur şeklinde tüm anıtların önünden geçecek. Sırf burada 2 bin sporcuyla start alabilecek teknik alt yapıyı oluşturmak için bir çalışma yaptık. Aylarca süren bir mücadeleyle burada anıtlar oluştu. Bizim branşımızda çok ciddi bir mücadele, dayanıklılık var. Çanakkale Ruhuna uyan bir branş olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.
Korunavirüse Karşı Tüm Önlemler Alınacak
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise Türkiye'nin ve dünyanın zor bir süreçten geçtiğini söyleyerek, “Türkiye Triatlon Federasyonu'muz öncülüğünde, Çanakkale Valiliğimiz ve Gençlik Spor Müdürlüğümüz ile birlikte güzel bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Çanakkale Tarihi Alanı'nda uluslararası bir organizasyon yapılacak. Yapılacak her türlü aktivite ve organizasyonda koronavirüs sürecindeki o hassasiyeti en başa yazıyoruz. Sağlıktan başka hiç bir şey önemli değil. Dolayısıyla gelen sporcuların tahlillerinin yapılmasından, organizasyonda görev alacak diğer tüm arkadaşlarımızın hastalık taşımadıklarını gösteren tüm çalışmaları yapmış olarak bu organizasyonu gerçekleştireceğiz. Gerek bölgemizin, gerekse ülkemizin bu konudaki hassasiyetlerini çok iyi biliyoruz. Önce sağlık diyoruz. Etkinlik 22-23 Mayıs'ta yapılacak. Önümüzde uzun bir zaman var. İnşallah Türkiye'de bu koronavirüs ile mücadelede etkin olmasından dolayı, başarılı bir mücadele olmasından dolayı o tarihlerde biz salgın sürecinde daha önemli mesafeler alınacağını düşünüyoruz. Bu organizasyonu daha rahat şartlarda yapılabileceğini düşünüyoruz" dedi.
Bir Konuşma yapan Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan ise  yaptığı açıklamada “ Gelibolu Triatlonu 22 – 23 Mayıs tarihlerinde Çanakkale’mizde gerçekleştirilecektir. Bu organizasyona yurt içinden ve yurt dışından birçok katılım söz konusu. Tarihi Alan Başkanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek bu organizasyon için Tarihi Alan Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Tüm katılımcılara şimdiden başarılar diliyorum” dedi.
İsmail Şen