1 Mart’ta başlayan normalleşme süreci ile her geçen gün vakaların arttığı Çanakkale’de özellikle ilçelerde denetimler sıklaştırılarak sürdürülüyor.

Normalleşme sürecinde üçüncü haftayı geride bıraktığımız bu günlerde vaka sayıları da tırmanmaya devam ediyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren Koronavirüsü nedeni ile başlatılan yeni normalleşme kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen uygulamaların denetimleri devam ediyor. Dinamik denetimler kapsamında İlçelerdeki vaka artışının öünü geçilmesi için İlçe kaymakamlıkları tarafından oluşturulan ekipler tarafından dinamik denetimler devam ediyor. Denetimlerin yapıldığı, vakaların yoğın olduğu  ilçelerden biri olan Çan ilçesi oldu. İlçenin Kapalı Pazar Yerinin girişinde kuralların yazılı olduğu ‘Panik yok tedbir var’ yazılı pankartlar yer verilirken, bir yandan da ekipler denetimlerine devam ediyor. 

Dinamik Denetim Modeli kapsamında İlçede Pazartesi günü, ilçe merkez ve köylerinde yapılan denetimler sonucunda   lokanta, restoran, kafe, kafeterya, restaurant,  okul servis aracı, milli eğitim müdürlüğünce 25 okul denetimi ve Pazar Yeri denetimleri gerçekleştirildi.  Kontrollü Normalleşme, Haftalık Tematik Denetim kapsamında ekipler Maske – Mesafe – Hijyen kuralları başta olmak üzere çeşitli uyarılarda bulundular.

Lapseki’de Denetimler Sıklaştırıldı
Lapseki İlçe Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde oluşturulan İş Yeri Denetim Ekipleri  tarafından yapılan denetimler devam ediyor.  Dinamik denetim kapsamında Ekipler Market, büfe , kasap, lokanta, Tekel Bayii, Kuaför Salonu,  Mobilya/Züccaciye gibi işletmelerde  koronavirüs Denetimlerini gerçekleştirdiler.  Öte yandan dün İlçe merkezinde kurulan halk pazarının girişine zabıta ekipleri geniş güvenli önlemi aldı. Pazar giriş ve çıkışlarına el dezenfektanları konuldu. Vatandaşlara maske dağıtılarak sık sık uyarılar yapıldı.

Çan ve Lapsekinin yanı sıra, vakaların yükseldiği Biga, Yenice başta olmak üzere Gelibolu, Eceabat, Ayvacık, Gökçeada ve Bozcaada ilçelerinde de denetimler sıklaştırıldı.
 
Şerife Erdem