Bu yıl Koronavirüs nedeni ile çok fazla etkinliklerin yapılamadığı 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinde, yapılan nadir etkinliklerden bir tanesi de yelken yarışları oldu. Yarışmalara katılan Lapsekili Sporcular 3 Madalya aldı.

18 Mart  Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi kapsamında gerçekleştirilen yelken yarışmalarında Lapseki’nin iki başarılı yelkencisi de  dereceye giren sporcular arasındaki yerini aldılar.  19- 21 Mart tarihleri arasında  yapılan Çanakkale Deniz Zaferi 106. Yılı Kupası Yelken yarışlarında Lapseki Yelken kulübü sporcularından Aleyna Şahin ve Yunus Altay Alkan derece yaptılar. Aleyna Şahin laser 4.7 classmanında genel sıralamada 3. oldu. Kızlarda da 2. Oldu. Yunus Altay Alkan ise Laser Radial classmanında genel sıralamada 3. olarak toplamda 3 madalya kazandılar.

Sporculara başarılar dileyen Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz da “ Zorlu ve soğuk hava şartlarında bu anlamlı kupa da mücadele eden Her iki sporcumuzu, kulüp antrenörü Cemil Can Arıkan'ı ve kulüp başkanı Sami Şengez'i tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
 
İsmail Şen