2 Mart itibari ile girdiğimiz yeni normalleşme sürecinde kısıtlama gün ve saatleri de değişti. Vaka sayılarının az olduğu illerde Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı kaldırılırken Pazar günü kısıtlamaya devam edildi. Bu kapsamda güzel havaları da fırsat bilen Çanakkaleliler Hafta sonu sokağa çıkma yasağının olmadığı Cumartesi gününde Kordon başta olmak üzere şehrin belli merkezlerinde yoğunluk oluşturdu. Pazar günü ise boş kalan sokaklar turistlere kaldı.

Bilim kurulu kararı ile ‘Yerinde Karar’ dönemi ile yeni normalleşme sürecine girdiğimiz bu günlerde sokağa çıkma kısıtlamalarının yapıldığı gün ve saatleri de değişti. Yeni normalleşme süreci ile Hafta sonu Cumartesi günleri kısıtlama kaldırılırken, Pazar günlerinde ise kısıtlamalar devam ediyor.  Güzel havaları da fırsat bilen ve Çanakkale’de vakaların gittikçe arttığına aldırmayan vatandaşlar kendini sokağa attı.   Korona virüs haritasında yüksek risk gurubunda turuncu kategoride yer alan Çanakkale’de Cumartesi günü kalkan kısıtlamalarla birlikte sahil ve kordon boyunda yoğunluk görüldü.  Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı görüntülerde bazı vatandaşların da maske takmadığı görüldü. Korona virüs haritasında yüksek risk gurubunda turuncu kategoride yer alan Çanakkale’de Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında vaka sayısı 100 binde 81,51 iken, 8 Mart itibariyle 100 binde 107,29 olduğu bildirilmişti.

Pazar Günü Sokaklar Boş Kaldı
Yasakların kalktığı Cumartesi günü görüntüler korkuturken, yasakların uygulandığı Pazar günü ise sokaklar boş kaldı. Kısıtlamaların kalktığı Cumartesi günü yaşanan manzaranın aksine, kısıtlamaların uygulandığı Pazar gününde vatandaşlar evlerinde kalmayı tercih etti. Karantinayı köyde geçirmek isteyen vatandaşlar da olurken, Çanakkale’de  Kordon ve özellikle çarşı caddesi boş kaldı.

Kordon Turistlere Kaldı
Kontrollü normalleşme sürecinde güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar, Cumartesi günü Kordon boyu ve sahillerle parklara akın ederken, Kalabalık vatandaş gruplarının sosyal mesafe ile maske kuralına uymadıkları dikkat çekti. Pazar günü ise sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sokaklarla meydan ve sahiller boş kaldı. Kentin, turizm merkezlerini ziyarete gelen turist kafileleri Kordonboyu'nda güzel havanın keyfini çıkarttı. Troya Atı’yla hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Şerife Erdem