Çanakkale’de de gerçekleştirilen Dinamik Denetim Modeline Vali İlhami Aktaş Gelibolu’dan katılırken Çanakkale’nin en büyük ilçesi ve riskin yüksek olduğu Biga ve Yenice İlçelerinde de Kaymakamlar sahaya inerek denetimlerde bulundular.

Pazartesi günü  Kabine toplantısının ardından  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı  açıklamaların ardından 2 Mart’ta yeni normalleşme süreci başlamış odu. İllerin risk durumuna göre yerinde kararların uygulanacağı yeni normalleşmede denetimi üst seviyede tutmak için İç İşleri Bakanlığı Dinamik Denetim Modelini hayata geçirdi.   Bu kapsamda  81 ilde  geniş kapsamlı koronavirüs denetimleri gerçekleştirildi. İç İşleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine gönderdiği genelge ile  denetimlerde  260 bin personel  maske, mesafe ve hijyen kurallarını denetledi.  Kuralları ihlal eden kişi ve işletmelere cezai işlem uygulanırken Çanakkale’de de Denetimler sıklaştırıldı.
Vali İlhami Aktaş Ziyaret ettiği Gelibolu İlçesinde eş zamanlı Dinamik Denetim çalışmalarına katılırken, Çanakkale’nin riskli iki İlçesi Biga ve Yenice’de de Kaymakamlar Sahaya indi.  İçişleri Bakanlığınca ülke genelinde eşzamanlı Dinamik Denetim Süreci kapsamında başlatılan korona virüs tedbirleri ile ilgili olarak, Biga Kaymakamı Mustafa Can iş yerlerinde maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarını denetledi. Kaymakam Mustafa Can, emniyet, jandarma, sağlık, tarım, belediye başkanlığı ve ilgili odaların temsilcilerinden oluşan ekiplere  İlçede esnafları denetledi.  Kaymakam Mustafa Can önderliğinde, Korona virüs tedbirleri kapsamında market, çay ocakları, lokantalar, fırın, AVM, pazar yeri, taksiler, minibüsler, berber ve kuaförler gibi iş yerlerinde sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uyulup uyulmadığı dikkate alınarak denetimler gerçekleştirildi ve esnaf ve vatandaşlara Korona virüs tedbirleri ile ilgili bilgiler verildi.

Vakaların Yüksek Olduğu Yenice’de Denetim
Geçtiğimiz günlerde 14 gün süreyle karantinaya alınan Nevruz ve Taban köyleri ile vakaalrın en çok arttığı İlçelerden biri olan Yenice’de Kaymakam Musa Göktaş ve Belediye Başkanı Veysel Acer  denetimlerde bulundular.  İçişleri Bakanlığınca Dinamik Denetim Modeli sloganıyla ülke genelinde başlatılan  Koronavirüs  denetimleri kapsamında, oluşturulan denetim ekipleri Yenice İlçesinde,  düzenli olarak Maske Mesaf Temizlik denetimleri gerçekleştiriliyor.  Cuma günü tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimlere  Yenice İlçe  Kaymakamı  Musa Göktaş, Belediye Başkanı  Veysel Acar, İlçe Emniyet Amiri V.  Bektaş Akın, Merkez Karakol Komutanı  Nail Yılmaz, ilgili Daire Amirleri ve Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı  Mehmet Karadeniz ile birlikte ilçe esnafını ziyaret ederek hayırlı işler dileğinin yanında başta maske, mesafe ve temizlik olmak üzere koronavirüs tedbirlerine uyulmasının önemi konusunda hatırlatmada bulundu.

Pandemi Hastanesinin Bulunduğu Çan İlçesinde Denetim
Sürecin başından beri Pandemi hastanesini bulunduran Çan İlçesinde de Kaymakam Mustafa Gürdal ve Belediye Başkanı Bülent Öz, önderliğinde denetimler yapıldı.   Kontrollü Normalleşme dönemine girdiğimiz şu günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan  Dinamik Denetim Süreci sloganıyla ülke genelinde olduğu gibi Çan İlçesinde de eş zamanlı olarak  denetimler yapıldı.   Korona virüs tedbirleri ile ilgili olarak,  Çan Kaymakamı  Mustafa Gürdal, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Akpınar, İlçe Tarım Müdürü Belma Türe  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nilay Madan iş yerlerinde maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulundu. Korona virüs tedbirleri kapsamında market, kafe, çay ocakları, lokantalar, fırın, taksiler, minibüsler, berber ve kuaförler gibi iş yerlerinde sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uyulup uyulmadığı dikkate alınarak denetimler gerçekleştirildi. Esnaf ve vatandaşlarımıza Korona virüs tedbirleri ile ilgili bilgiler verildi. Kaymakamımız ve denetim ekibi esnaflarımızı ziyaretleri esnasında hayırlı işler dilediler.

Şerife Erdem